www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH journaal week 37.

Maandag.

Thom is druk bezig  het onkruid zijn wil op te leggen op de toekomstige struikenborder bij de steiger.

Afbeelding 024klein

Ik hoor de maaier op het vlinderveld en ga kijken. De machinist heeft net pauze en wij hebben het over de paaltjes van de wandelroute en het riet op de plek waar niet gebouwd mag worden. Wij spreken af dat de trekker niet verder gaat dan verantwoord. Geen sporen trekken. Wij zullen tzt met de hand de rest gaan maaien.

Bij de kindertuinen is het gezellig druk. Volgende week sluiten wij af met het uitreiken van een oorkonde en het uitreiken van de prijsjes.

Afbeelding 029klein

Afbeelding 033klein

Afbeelding 036klein

Dinsdag

Willem en Bram maaien waar nodig in de wijk. Onderweg denkt Willem aan die warme zomer die wij net achter de rug hebben en murmelt. “ Ik denk dat mijn maaicollega’s een airconditioning wel op prijs zullen stellen”. En Willem , onze eigen Willy Wortel, voegt direct de daad bij het woord en in een handomdraai is er daar een cabine met airconditioning. Later hoor ik Martin zeggen;” wat zijn ogen zien maken zijn handen”.

Afbeelding 039klein

Afbeelding 040klein

In de middag is er het reguliere wierdenoverleg. Trees, Ton en ik zijn er van de Hoekwierde. Het wordt een bijzondere zitting. Het enige onderwerp ,waar bijna 2 uur over gesproken wordt, betreft de overlast van een groep jongeren op en rond het schoolplein . In het tweede deel van de schoolvakantie nam de overlast omvattend toe. Veel bewoners zijn gekomen om hun ervaringen , zorg , boosheid en frustratie te ventileren. Bewoners geven allen aan “ het zat te zijn”. Het vertrouwen in de oplossings kracht van de instanties en hun onderlinge samenwerking is tot een minimum gereduceerd. Politie zegt alleen iets te kunnen met heterdaadjes. Corporaties geven aan dat hun handen gebonden zijn door de vele regels. Tijdens de vergadering is er een “deus ex machina” . Het blijkt dat er voor de vakantie door de gemeente een projectgroep is geformeerd die multi probleemgezinnen diende te inventariseren en zichtbaar te maken welke instantie wat doet.  De projectleider suggereert vergaande voorstellen voor aanpak. Dat lijkt veelbelovend. Echter wij zijn benieuwd. Wij signaleren en waarschuwen al jaren zonder zichtbaar resultaat.“ Het gaat erom dat wij daadwerkelijk op straat een positieve verandering in de wijk waarnemen”, zegt Ton. Deze week staat de problematiek op de agenda van een overleg met Jorritsma. Wat gaat daar uitkomen?

Woensdag

Lap loopt de rode en blauwe route en constateert dat alle paaltjes er nog zijn. De losse paaltjes zet Lap wat dieper de grond in. Vandaag maait de maaier de laatste m2 in het buitengebied.

Afbeelding 043klein

Donderdag

Bram, Willem en Ton gaan naar Biddinghuizen en bezoeken een beurs voor geoefende maaiers. Zij betreuren het dat er geen geld is voor een nieuwe maaier. Wel wordt er een opzetstuk gekocht voor op de bosmaaier. Hiermee kan onkruid in de verharding aangepakt worden. Wij zullen het zien!

Vrijdag

Voorbereidingen voor de dag van morgen.  Willem, Bram en Ton  schonen de werkplek en maken  klossen. De voorspelling is veel en harde regen. Wij weten niet of het doorgaat.

Zaterdag

Het regent licht bij het KWAM . Na een uurtje staan de elementen en gaan wij koffie drinken.  Na de koffie volgt het zeer tijdrovende  stellen. Ze moeten van AM vertikaal staan en de juiste onderlinge afstand hebben. En ook nog  een vloeiende overgang. En dat alles staat nu op mooie blauwe en bruine (trespa) blokjes.

DSCF7969klein

Margreet zorgt voor een heerlijke picknick. Zware regen maakt een einde aan al dat gestel.

Ook de vogelbossers zijn actief vandaag. Zij maaien de vlinderweide. En Anton knipt de lavendel.

De temperatuur daalt en er is regen en wind. De herfsttijloos komt boven de grond

Afbeelding 049klein

en Ine maakt haar eerste krans van deze herfst.

Afbeelding 052klein

Die lange mooie zomer lijkt voorbij.

Afbeelding 048klein

  1. Eline

    Ah….wat ziet t er mooi uit in de wijk
    Ik vind de paaltjeswandeling helemaal geweldig. Nu kan ik tenminste mn huis weer terug vinden . Zo’n leuk idee!
    Herfsstijlloos ? Hmm…stijlvol plantje.geen in de war zijnde crocus. Daar lijkt ie wel wat op..
    En….Ine heeft vast nog wel n mooi pompoentje voor mij. Ik loop zo wel s even langs.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén