www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Nieuwbouw, Zelfbeheer

EZH journaal. Week 34.

Maandag.

Een bijkomend voordeel van zo’ hanging basket is de significante toename van de fitheid in de buurt. Je kunt niet door de wijk fietsen of lopen of je ziet wel ergens iemand levensgevaarlijk op een trappetje zijn of haar evenwichtsoefeningen doen. En dan oppassen dat je niet zo een loodzware gieter  leeggiet in je oksel. Toch hoor ik daar aanmoedigingen voor deze topsporters. “ Wil je een keer melden in je journaal dat die baskets echt twee keer per week een reuzenplons nodig hebben. Wij zien hier en daar hangende plantjes in die hanging baskets” roepen Willem en Thom in koor. Doe er je voordeel mee ! Maar blijf voorzichtig!

Sundi is weer op de kindertuintjes en gaat met een mandje vol met groenten huiswaarts. Toch wat ach en wee op de tuintjes. De oogst neemt af en hier en daar wordt wat gemist. De een mist een kool, de ander boontjes, zonnebloemen weggeknipt. Wie haalt het nu in zijn hoofd om kindertuintjes te plunderen?

En Anton is terug van vakantie en gelijk is de rozenborder weer schoon. Anton, welkom terug.

Dinsdag

Het stinkt naar vis bij de Kimwierde. Dat komt niet omdat de visboer uit de bocht is gevlogen of dat Rob de gracht heeft leeg gevist.

Afbeelding 340klein

Neen, Willem en Thom vonden het tijd om met de hoge druk spuit de steiger schoon te maken. Er lag een echte Guano mest berg. Vooral die eenden ,die schijten als een reiger. En die reigers zelf kunnen er ook wat van! Afijn, de visputlucht is niet van de lucht. De rest van de dag zie ik een kleine honderd eenden heerlijk rusten op die mooie schoongespoten steiger.

Je hoort ze denken, mooie plek voor een mestberg.

Woensdag

Het bestuur van NMF Flevoland komt met het verzoek een bezoek te mogen brengen aan de wijk. Prima natuurlijk.

Donderdag

Bij nummer 96 voor de deur wordt een gat gegraven. “ Wat zijn jullie aan het zoeken?’ .

Afbeelding 333klein

“Een drainage putje” is het antwoord van twee meter diepte. “ Nou die ligt niet in China, kan ik je verzekeren.” Aan het eind van de dag zijn de jongens nog bezig. Ik weet niet of zij het putje gevonden hebben.

Om 9 uur staat Erik voor de deur en gaan wij naar de container. Erik pakt de bosmaaier en ik de kleine handmaaier. Boelo, onze vaste maaier  is er deze keer niet bij. Hij voelt zich niet goed. In de wijk komen wij na enige tijd Willem tegen. “ Zal ik jullie helpen?” Dat is niet aan dovemansoren . En met de maaikwaliteiten van Willem weten wij met elkaar weer een mooi maairesultaat op de mat te leggen.

Afbeelding 338klein

Er ligt een brief van de gemeente op een andere mat. Ontvangstbevestiging zienswijze ontwerpbestemmingsplan De Wierden, lees ik. Zo, die zijn snel, denk ik. Al 14 weken na het versturen van onze EZH handtekeningen krijgen wij een echte ontvangstbevestiging. Dat noem ik nog eens voortvarend!

In de brief lees ik dat de wet ruimtelijke ordening zegt dat de Raad binnen 12 weken een besluit moet nemen. Die termijn kan bij veel zienswijzen overschreden worden staat er vervolgens. Nou, concludeer ik, dat zal dan wel het geval zijn. Ik hoop dat ze daar in het stadhuis goed nadenken over de wijziging van het bestemmingsplan. Laat het nogmaals duidelijk zijn, voor de ruim 100 ondertekenaars is die wijziging volstrekt onnodig.

In de avond zijn Rob, Camelia, Anneke, Greet en Hester de actieve braamsluipers en zij nemen Marions vogelbossie onder handen.

Vrijdag

China is nog niet in beeld. De drainagejongens graven vrolijk verder.

Lap plaatst paaltjes voor de rode wandelroute. Er staan nu ook al paaltjes in de wijk. Bart, Hans, Marion, Johan , Greet en ik zijn bezig met het maken van een beschrijving van de blauwe route. Het plan is die huis aan huis te gaan verspreiden. Goed idee, Bart. Die Bart doet ook een melding van een giga wespennest aan de rand van de Hoeksteen. In de avond ben ik niet in de gelegenheid om gif te strooien. Morgen maar. Ik ben nog een uurtje bezig met zaad verzamelen en dat zaad weer op ‘leuke” plekjes uit te strooien. Volgend jaar nog meer kleur in de wijk.

Een zwaluw maakt nog geen zomer. Op de antenne en rand van het dak van Wim rusten een 25 tal zwaluwen.

Afbeelding 360klein

Afbeelding 361klein

Zij verzamelen moed en prepareren zich voor de vlucht naar het verre zuiden. Komt er dan toch een eind aan deze geweldige zomer?

Zaterdag

Een raadsel in het windbos. Naast het bankje op de openplek in het zandbos tref ik dit aan.

Afbeelding 342klein

Wie gaat hier nu zitten en gaat een paar kilo winterwortelen schoonmaken. Geen schillen van uien. Dus een stevig maal hutspot zit er niet in. Een echt raadsel.

Het fladdert weer volop op deze open plek. Veel atalanta’s op het Koninginnekruid.

Afbeelding 317klein

Als het donker is, met het gedreun van “ zand “aan de horizon, gooi ik gif in het wespennest. Dat zal wel niet voldoende zijn. Het is een fors gat met waarschijnlijk een groot nest.

Zondag

Lap is helemaal van slag. Hij mist een kabouter en een wandelpad markeringspaaltje. Kwajongens werk ? Winnifred geeft doordat zij de kabouter heeft gevonden. Nu nog het paaltje. Ik geniet van een mooie zonsondergang.

 

Volgende week zaterdag is het weer wijkwerkochtend. Er zijn weer een hoop leuke klusjes in de wijk te doen. Woensdag krijg je een persoonlijke herinnering. Als je soep wilt maken of een of andere suggestie hebt , ik hoor het graag.

 

 1. Nienk

  Ja Paul! als je het zo vrolijk, inspirerend en mooi vertelt kan ik niet anders dan mij aanmelden voor de zaterdag! Misschien neem ik wel wat kleine boefjes mee, die kunnen eventueel een vandalismetest uitvoeren op de nieuwe plek voor de gerevalideerde kabouter? Het is wel duidelijk dat onze boefjes iets te klein zijn voor een dergelijke aanval op een kabouter. Annet zoekt nog uit hoe de kont in de steel zit. Anyway: ik ben er zaterdag bij. En ik maak geen soep.
  Later!

 2. gerard stam

  Na 14 weken eindelijk de ontvangstbevestiging van jullie zienswijze, zo lees ik.
  Ik ontving maar liefst 3 ontvangstbevestigingen van mijn zienswijze. Nu maar hopen dat de behandeling 3x zorgvuldiger wordt!

 3. Rob Oudshoorn

  Inderdaad vis ik de gracht niet leeg.
  Alle vis die ik vang gaat gelijk weer terug in de gracht. Van klein tot groot.

 4. Irma Schwab

  Begrijp ik het goed en worden er wandelingen uitgezet in de Hoekwierde? Ik wil als het mag ook wel de route ontvangen, ben dan wel geen Hoeker maar een Kimmer maar dat mag toch niet veel uitmaken? Misschien leuk om de route ook in het Wierdendok neer te leggen ?

  Groetjes Irma

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén