www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH journaal week 3

Maandag
Lap, Willem en ik hebben een heus vogelhuissie beraad. In verband met het midwinterfeest en het jubileum van de Wierwinde kregen wij het verzoek van Irma om samen met kinderen een serie vogelhuisjes te gaan maken. Dat mocht natuurlijk niets kosten. Wij doen natuurlijk mee. Geen nieuwbouw in de Wierden, behalve dan van vogelhuisjes. Een uitgelezen kans om de vogels in de Wierden te pamperen. Marion stelt een lesje vogels in de Wierden voor en Willem en Lap gaan bouwpakketjes maken. Wij sprokkelen wat hout bij elkaar en de mannen gaan verder met brainstormen over de meest efficiënte werkwijze en gebruik van hout.

Ton en ik maken een agenda voor een werkoverleg met de gemeente en nemen de financiële stand van zaken van het verfraaingsbudget door. Wat kan wel/niet. Het kunstwerk van Anne Marije gaat meer kosten dan aanvankelijk begroot.

Dinsdag
Winterpret. Ton test zijn omgebouwde bladblazer.

“Waarom maakt die Ton niet een paadje in het Windbos vrij?” vraagt Eva nu zij met haar been in het gips zit na een wandeling in de eerste sneeuw van dit jaar. Eva, wij wensen je een voorspoedig herstel toe.

De laswerkplaats wordt omgebouwd tot vogelhuissie werkplaats. Willem en Lap maken enkele proefexemplaren. En zijn nog niet geheel tevreden.

Woensdag
De zaagploeg heeft een succesvolle scholingszaagdag.
Ouwe bevestigd dat in week 5 gestart gaat worden met de vervanging van onze fietsbrug. Hij denkt dat de aannemer 4 weken bezig zal zijn. Dus voor de start van het broedseizoen zullen wij een nieuwe brug hebben. In de werkplaats zijn Lap en Willem in de productiefase gekomen. En zij maken 15 bouwpakketten voor de kinderen van de Wierwinde.

Donderdag
Tijdens een druk bezochte maar toch intieme begrafenis hebben wij afscheid genomen van Henk. De echtgenoot van de altijd actieve Leida. Leida, die de laatste jaren zo veel liefdevolle energie gestopt heeft in de verzorging en verpleging van Henk.

Hele kleine aanpassingen bij de Laren zijn niet ondenkbaar. Die conclusie trek ik in de avond na een bezoek aan het raadsdebat over de Laren. Volgende week donderdagavond is er het vervolg van de raadsdiscussie. Ga een keer kijken en luisteren om te zien en te horen welke partijen met welke flut argumenten ons mooie groen willen gaan verkwanselen.

Vrijdag
In de ochtend lopen Jordi de fotograaf en ik even over de toekomstige Laren bouwplaats. Volgens een meerderheid in de raad moet het bos wijken. Ze zijn niet goed bij hun hoofd.

Marion, Hans, Willem en ik zijn te gast in de Wierwinde. Voor groep 6 hebben wij een alternatieve leer- en knutselworkshop. Juffen, kinderen en wij blij na afloop. Wat wil je nog meer?

Zaterdag
Thom, Arjen, Chris en Armand kruien het hout dat wij woensdag gezaagd hebben uit het Windbos.

Armand, Ton en ik nemen de financiën door. Wij komen er niet uit. Volgende week maar bellen naar de gemeente.

Ton gaat lekker prutsen aan de vervolmaking van de kunstwerk bekisting.

En ik haal de boerenkool van het land. De vorst is er nu wel overheen gegaan. En als je wacht tot de dooi dan krijg je prut!
En vogels tellen hè, het is de Nationale Tuinvogelteldag. Ik zie o.a. veel kramsvogels in de sierappel hakken en een buizerd laag over scheren.

Zondag
En vandaag zitten er in die sierappel afwisselend kramsvogels en koperwieken. Het is guur weer. Schaatsen in de buurt kan nog niet. Gelukkig mogen wij voor Greet tuinvogels tellen. Het huis ruikt naar de boerenkool. Je had Ine moeten horen toen zij de bevroren boerenkool aan het ritsen was!
En de kippen, de kippen hebben het koud!

Uitnodiging voor volgende week zaterdag
Het Windbos staat op het program van onze eerste wijkwerkochtend van 2013. Wij gaan de rillen aanpakken. Braam en bosrank knippen. Uitspitten zal niet lukken. En wie weet is er voor de koukleumen een binnenprogramma. Zij kunnen binnen vogelhuisjes voor het Windbos gaan maken.
Wie doet er mee? En wie helpt met de catering? Een stevig soepje gaat er na een ochtend buiten echt wel in.

  1. susan zijlstra

    Ik wil wel erwtensoep maken

    hoeveel personen komen er ?

    Het is toch voor as zaterdag 26-01 ?

    groet Susan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén