www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Kunst en cultuur, Zelfbeheer

EZH journaal; week 3. 13-19 januari.

Maandag,

Elly richt een meidengroep op. Met deze meiden gaat een ontwerp gemaakt worden voor de beplanting rond de steiger. Op 11 februari zal het resultaat van het groepsproces gepresenteerd worden. Wellicht in gezongen vorm. In de middag worden er twee kindertuintjes gespit. Naast de pappa van Tim helpen Irma, Linda en de kleine Kylie mee. Na een hele dag restauratiewerk weet Decia de site weer aan de praat te krijgen. De nieuwsberichten kunnen weer geplaatst worden.

Dinsdag

Lap maakt weer een zwerfvuilronde. Groen Dichterbij organiseert een bijeenkomst op 8 februari. Ervaringen uitwisselen tussen de diverse icoonprojecten. Als je zin en tijd hebt kun je mee.

Woensdag

Rob als debutant, Fred, Armand, Jos, Arjen, Hans, Lap, Chris, Thom en ik zijn de zagers en dragers op de eerste zaagdag van 2014.Hier zie je ons bij de warming up.

Afbeelding 099klein

De door de storm gevallen bomen in het wilgenbos vormen de opgave voor vandaag. In de ochtend ruimen wij de 4 gevallen bomen op in het zuidelijke deel.

Afbeelding 100klein

Afbeelding 101klein

Afbeelding 102klein

Ine zorgt voor de koffie en de tompoezen .In de middag beginnen wij aan de bomen rond de vossenburcht. Uitkijken hier dat je niet wegzakt in een van de vele gangen van de burcht. Tijdens de volgende wijkwerkochtend kunnen wij werken aan de finishing touch in dit gebied en het planten van nieuwe bomen en struiken.

Donderdag

KWAM dag. AM, Rob, Bram, en Ton bereiden het transport ,zaterdag aanstaande  ,van het eerste waterelement voor. Met behulp van Bello de hond en de takel plaatsen zij het element op het de rug van Bello.  Zo kan Bello wennen aan het gewicht.

Afbeelding 104klein

Met twee dagen krachtvoer voor de boeg moet het vervoer zaterdag voor Bello een peulenschil zijn. In de droge perioden van deze donderdag ruim ik wat in het wilgenbos. Rond het vossenburcht is er nog veel rilwerk en er moeten nog vele  bramen uitgespit worden. In de avond is er de laatste voorbereidings bijeenkomst voor de studiedag over zelfbeheer. Er is van de vele groepen in Almere maar een zelfbeheer groep die niet aanwezig is bij deze voorbereiding.

Vrijdag

Hans en ik gaan verder met ruimen in het windbos nabij de vossenburcht. De rillen groeien waar je bij staat.

Zaterdag.

Transport van het KWAM waterelement staat voor vandaag in de niet te overtreffen projectplanning van het KWAM team. Al een dag lang heeft Bello , vastgebonden aan een tafelpot, speciaal krachtvoer gekregen. Hier ruikt Bello de frisse buitenlucht en wordt Bello nog eenmaal toegesproken door Bram.

Afbeelding 103klein

Dat kan niet meer misgaan. Hoewel, zien wij daar Willem toch een beetje zorgelijk kijken? Even later dartelt Bello achter de worst. In de natuur, Bello in de natuur.

Afbeelding 106klein

Bello is een verwend kreng en wil niet met de poten in de blubber. Dus het vergt de nodige inspanning van het KWAM team om Bello vaste grond onder de poten te houden.

Afbeelding 108klein

Goed zo Bello, braaf! Dan hoor ik iets meer over de planning. Het streven is op te leveren op 1 april. Gelukkig wordt er niet bij verteld in welk jaar. Immers, ik hoor zeggen dat de watervoorziening toch anders moet. Er moet een leiding naar de gracht worden gegraven. Een aquaduct??

Samen met Roy spitten ik weer een kindertuintje winterklaar. Nog 7 te gaan!

Lap werkt de tekst voor de wandelroutes , inclusief foto’s, geheel uit . Te lezen op de site.  Nu is Bart aan zet om de informatie te gaan clusteren naar thema.

 

Zondag

Willem en Lap spannen twee zeilen over het hout bij de container. Tevens fabriekt Lap een tweede sleutel voor de minitrekker in elkaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén