www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Natuur, Windbos, Zelfbeheer

EZH journaal; week 29

Maandag

Lap en ik geven de rozen van Wil en de 5 niet geadopteerde bakken water. Wij constateren dat er trappelende basketadoptieouders zijn en 5 niet geadopteerde bakken. De oplossing; baskets zonder ouders verplaatsen. Willem en Lap gaan dit verzorgen. Aan het eind van de week zie ik hier en daar planten slap hangen. Water, water hoor ik ze roepen. Adoptieouders, vergeet u kroost niet!

Afbeelding 346klein

Lap doet een zwerfvuil ronde en blijft zich verbazen .” Waar komt die rotzooi toch vandaan?”.

Lineke en Thom vormen het steigerservice team. De mannen van Johan stellen die service bijzonder op prijs. Het lijkt hier wel een vakantieparadijs.

Kees loopt verdwaasd rond. “. “Heb jij de drainage mannen gezien?”. Overal wordt gegraven en komen er weer drainageputjes in beeld. Maar Kees kan de mannen niet vinden.

Bij de volkstuinen zet ik het laatste deel van de haag weer in profiel. Thom schoffelt en ruimt op.

Dinsdag

Met al die droogte is water geven noodzakelijk. Diana en Bram overleggen met elkaar hoe en wanneer de plantjes in de border water te geven. Vergeten jullie de bakets en de plantjes bij jullie in de buurt niet?. Bram laat zien hoe krachtig zijn straal nog is.

Afbeelding 310klein

Woensdag

Het steigerteam en de drainagejongens ronden hun werkzaamheden af en dragen het werk over aan de EZH. Drainage die weer functioneert en een steiger voor rolstoelers bereikbaar. Mannen bedankt!.

De paaltjes voor het markeren van de wandel routes zijn besteld. Wellicht kunnen wij tijdens de volgende werkochtend , volgende week zaterdag, er al een aantal gaan plaatsen. Maar eerst gaat Lap de koppen van de paaltjes in de lak zetten. Als er mensen zijn die hem willen helpen, Lap vindt hulp altijd prettig en gezellig.

Donderdag

Het maaiteam van deze week, Thom, Ton en Bram, gaan op onderzoek. Zij zijn op zoek naar hoog gras. De droogte van de laatste weken heeft de groei van het gras tot een minimum gereduceerd.

Toch besluit Bram om op de maaier te gaan zitten. “Volgens mij moet wij deze winter een cabrio uitvoering gaan maken voor dit weer!” verzucht hij. Thom gaat met de bosmaaier aan de gang en maakt de entree van de wijk weer mooi. Ton gaat met de handmaaier op pad. Bij de rolstoel haarspeldbocht bedenkt de maaiploeg een beplantingsplan voor dit stuk. Je voorkomt afsnijders en het talud is toch te steil om mooi te kunnen maaien. Gaan wij deze winter realiseren!

De maaiploeg krijgt bezoek van een fietsende stadhuis delegatie. Deze delegatie is wel te spreken over het netheidniveau bij ons in de wijk.

In de avond is het braamsluiperij. Greet verkiest een plek met de voeten in het water en bloeddoping. Nicolette

Afbeelding 308klein

, Lap

Afbeelding 309klein

en ik trotseren de warmte en schonen het containerparkje en de border en het rozenhoekje bij de brug. Het bekende groepje op de hoek geeft kosteloos commentaar. “ Dat zijn die gekken van de Hoekwierde, wat doen die hier”. Toch zien wij even later een mevrouw uit het gezelschap met een gieter de plantenbakken water geven. Zo gek zijn wij toch niet!

Vrijdag.

Ik ga met een emmer het bos in en verzamel zaad van de koekoeksbloem en zaai dit uit langs de bosrand. De bosrand kleurt vrolijk blauw van de korenbloem. En volgend jaar staat er dan ook de koekoeksbloem in het voorjaar. Ik nodig jullie uit om op deze wijze nog meer kleur te geven aan ons bos.

Zaterdag

“ Heb jij een vos gezien met een haan in zijn bek” vraagt Wouter mij. Wat is het geval, het haantje is uit stappen gegaan en kraaide niet vanochtend. Wij gaan zoeken bij de vossenburcht. Verse sporen maar geen veren.

Op de openplek bloeien de campanula’s

Afbeelding 339klein

bij het bankje en hier en daar bloeit er een agrimonie.

 

Zondag

Het is mooi op de moestuintjes. De bonen groeien goed met dit warme weer . Bij Heleen bloeit vlas

Afbeelding 351klein

en ik mag bij haar alle zaadbollen van de klaprozen plukken voor langs de bosrand. Bij Susan bloeien de pronkers fraai tegen een achtergrond van koolzaad.

Afbeelding 350klien

Afbeelding 349klein

en overal fladderen de witjes. Wat een zomer!

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén