www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH journaal week 25; 16 juni-22 juni.

Maandag

Ian en Quinten (I&Q)hangen de spandoeken op voor de rommelroute.

Afbeelding 055klein

Birgit en Decia zorgen voor de finishing touch.

Afbeelding 058klein

Hierna bevrijden I&Q de ijsvogelwand van berenklauw en ander ongewenste groei

Afbeelding 063klein

en tot slot helpen zij bij de kindertuinen.

Afbeelding 066klein

Voor het eerst hebben wij daar een korte schuilpauze.

Afbeelding 065klein

Dinsdag

Hester hoort smorgens vroeg de ijsvogel. De wand wordt kennelijk na de schoonmaak gisteren gelijk weer bezocht.

Willem, Thom, Rob, Ian en Quinten beginnen  met het graven van 3 gaten en vervoeren  de bogen naar hun bestemde plaats.

Afbeelding 068klein

IMGP6654klrin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elly en Thom geven aan het beter te vinden als de voor hun deur geprojecteerde bogen elders komen. Er wordt overgegaan naar het scenario 2×4 bogen.

Willem plaatst op verzoek van de Huyskweker plantenbakken op de brug.

 Afbeelding 067klein

“ Heerlijk om na het werk even een half uurtje te schoffelen” zegt Trees.” Dit werk is zo rustgevend!”.  

Woensdag

Lap vervolgt het graven voor de  rozenboog. I&Q geven  de HB water. “S’middags hebben Ian en Quinten meerdere ladingen grasplaggen en aarde van de rozenboog vervoerd naar de parkeerplaats bij Arie en Ria in de veronderstelling dat het afgevoerd zou worden door Ballast maar dat is een misverstand zegt Paul.”

Daarna hebben I&Q het grasafval van het verwilderde stuk tussen HW 6 t/m 13 afgevoerd.Anton verwijderd de ongewenste kruiden in de rozenborder.

Nicolette vraagt om een herbezinning van de plaatsing van rozenbogen bij de depodogbak. Ik breng dit onder de aandacht bij de betrokkenen van de actie rozenboog.

Donderdag

Bram, Ian en Quinten beginnen in de ochtend  met het graven van de 4 gaten van de rozenboog aan de andere kant van het voetpad. In de middag borstelen I&Q een stukje van de wijk.

De Braamsluipers Greet, Hester, Anita, Hans, Nicolette en Camelia schoffelen bij de  Kornbrug en het  Marions vogelbosje inclusief de nabijgelegen heg.

Lap en ik hebben een ijsvogelwand intermezzo. De vogels hebben moeite om gaten te maken . Met een speedboor wordt een handje geholpen. Wij constateren dat voor goed gebruik de komende winter nog werkzaamheden nodig zijn voor een optimaal gebruik.

 

vrijdag

Ton en ik hebben een gesprek met bestuurskunde student Tim Heijkoop. Hij studeert aan de Erasmus Universiteit en doet een studie naar zelfbeheer.

Afbeelding 072klein

I&Q zijn de gehele dag met Rob bezig bij de rozenboog. Ook hier is de trekker en kar een onmisbaar hulpmiddel. Bij Lap hebben wij ,na een gezamenlijk fotomoment en tussentijdse evaluatie ,koffie en maken wij een groepsfoto waar I&Q samen met hun begeleiders opstaan.

Afbeelding 071klein

Als herinnering voor later. In de avond gaat kapper Lap de esdoornhaag bij marions vogelbossie en de beukenhaag bij 20/21 scheren.

Zaterdag

“Ik laat I&Q niet alleen graven. Dat past niet in de doelstelling van de stage”, zegt Rob als wij hem op zaterdagochtend bij de rozenbogen zien graven. Lap komt helpen en de mannen zijn tevreden als de gaten voor dit deel van de boog gereed zijn. Volgende week kunnen de eerste 4 bogen gereed zijn.Even verderop wordt er op ongeveer 15 plekken spulletjes uitgestald voor de rommelroute . Van 12 tot 4 is er sprake van een grote toeloop en een levendige (ruil)handel.

Afbeelding 075klein

Afbeelding 079klein

Afbeelding 080klein

Afbeelding 082klein

Afbeelding 086klein

Decia en Birgit , de beide organisatoren zijn zo enthousiast dat zij roepen, “ volgend jaar weer” En wellicht kan deze activiteit gekoppeld worden aan de opentuinen dag.

Volgende week zaterdag is er het midzomerfeest. Eerst de wijkwerkochtend. In de middag zijn er de spelen en in de avond de bbq op het grote veld. Alle EZH deelnemers; doe mee en kom allemaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén