www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH journaal. Week 16; 14 april – 20 april.

Maandag

Ian en ik beginnen de dag met het planten van de door Ballast geschonken amberboom. Hierna gaan Thom en Ian naar de volkstuinen. Zij doen een wedstrijdje plaggen steken en vervolgens gaan zij na wie de grootste plag heeft. In de middag plaatst Ian een slot op de gereedschapkist voor de kindertuinen. “Meester,”  wordt even later gevraagd “is die andere meester er vandaag ook?” “Neen kids die is moe van het plaggen smijten”. De kinderen zaaien wortelen, radijs en courgette.  Er zijn twee liefhebbers voor kapucijners.

Lap leegt alle bakken. De Depodog bakken en de bak langs het Dunloppad zijn goed vol.

Dinsdag

In de vroege ochtend overal vlaggetjes bij de jdb baan. De competitie gaat vandaag van start. GTM. Gracht Talud Maaidag. Ian en Hans in de ochtend en Ian en Bram in de middag. Zo strak heeft het GT er nog nooit bij gelegen.

Wij krijgen een ontvangstbevestiging van de Raad van State. Wij worden opgeroepen naast het betalen van het griffierecht (€ 328,00) onze statuten en uittreksel uit het handelsregister toe te zenden.

Woensdag

Maaibaas Bram is wat mopperig. De maaier doet niet wat hij wil. De maaier gaat letterlijk met horten en stoten en Bram komt er niet achter wat de oorzaak van het probleem is. Ondanks zijn sores mag het maairesultaat er zijn. Bram neemt Ian mee in de trapeze.

Afbeelding 018klein

Als de maaier begint te pruttelen dan mag Ian de maaier aanduwen. De wijk ligt er ondanks de malheur strak geschoren bij. Ik heb begin van de avond bezoek en mijn gasten weten niet wat zij zien bij binnenkomst. “Wat ziet het hier mooi uit!”. Ian helpt verder de hele dag met bosmaaien. Ter hoogte van het Vogelbos ziet hij een paar puberale vandalen hout uit het insectenhotel slopen. Snel haalt hij Bram erbij en Bram komt te weten dat de boys fikkie willen stoken en dat hout van het hotel mooi droog is en dus prima bruikbaar. Bram had niet het idee dat zijn lesje over insecten echt begrepen werd door de boys.

Donderdag

Thom en Ian gaan weer met plaggen smijten. “Ik kom lekker verder” hoor ik in de verte plagend roepen. Ik zie Nicolette met schoffelwerk.

Afbeelding 019klein

“Ik sluip nu”,  zegt ze. Vanavond kan ik niet. Even later dicht zij het volgende stukje: ”Hallo allemaal,Vanavond wordt er weer geschoffeld. Langs de fietspaden moet geregeld gewerkt worden, maar langs de buitenranden van de tuinen/schuttingen blijft het onkruid hardnekkig staan….. zoek het op en verwijder het drastisch. Zoals ik reeds meldde zal ik er zelf niet zijn. Volgende week, donderdag de 24e, krijgen we bezoek van Liedewij Loorbach (verslaggeefster). Zij wil graag komen kijken en er iets over schrijven, waarin?? Ik hoop dat velen van jullie kunnen komen zodat het schoffelteam ‘de Braamsluipers’ zich van z’n goede kant kan laten zien. Succes en tot ziens de 24e april. Verzamelen op de hoek van het grote grasveld bij de boomgaard. Gegroet, Nicolette”.

Het is een delicaat dagje voor de KWAMmers Rob, Bram, en AM. Zij zijn vandaag aan het schuren en polijsten. De officiële opening komt naderbij.  Zet woensdag 14 mei in de avond maar in je agenda. “Waar komt de loper?” vraag ik. “Hou je mond” krijg ik te horen. AM strooit met NNK’s ofwel Niels Neutronen Korrels.

Afbeelding 020klein

En zie, die NNK’s bevatten een wonderlijke grasgroeiversneller. In de avond ga ik na de oproep van Nicolette een uurtje sluipen. Het lijkt erop dat ik de enige ben. Maar misschien heb ik een braamsluipert over het hoofd gezien. Niemand kijkt en daarom ga ik enkele meters buiten ons beheergebied en doe, nabij de brug, het vaste planten bordertje schonen aan de andere kant van de weg. Ik weet dat Irma op vakantie is, vandaar. Het bordertje stak zo troosteloos af tegenover die van ons. Nu niet meer! Aan de kant van Linda is het helemaal erg. Maar je kunt niet alles op zo een braamsluipavond.

Vrijdag

Ik loop een rondje door het Windbos. Een aanrader. Daslook en vergeet-me-niet zijn op kleur en de koekoeksbloem is in aantocht. De zwartkoppen hebben het hoogste woord. Ik geniet van hun uitbundige zang. Een mannetje zwartkop  heeft op zijn terugtocht uit Afrika een paar uur uitgerust op de kerktoren van Naarden. Want ik weet het bijna zeker, ik hoor de melodie van “Erbarme dich”.

Zaterdag

Lap is terug van een kort bijzonder ontspannend verblijf net over de grens. Hij controleert de paadjes in het bos en denkt dat een ronde met de bosmaaier geen kwaad kan. Sommige paaltjes lijken in het groen te verdwijnen. Gelijk kleed ik mij om en zorg voor de gevraagde maaironde.

Ton hoort dat wij genomineerd zijn voor ons project voor de kunstroute. Dus als je bij de RABO bent, stem dan op ons. Zie het onderstaande.

Zondag

Het is eerste Paasdag. Onder andere genieten van de kleuren…

Afbeelding 026klein

en geuren.

Afbeelding 029klein

Veel vogels zitten op eieren.

Afbeelding 031klein

En sommige eieren zijn al uit.

Afbeelding 030klein

Volgende week is het wijkwerkochtend. Op koningsdag. Hadden wij in de vorige wwo als dresscode de korte broek. Nu gaan wij voor code oranje. Op het programma staat oa zak lopen met de schoffel in een hand. Wie wil zorgen voor de oranjesoep?

Onderwerp: FW: Genomineerd voor Coöperatiefonds 2014

Geachte meneer Huijzer,

Maar liefst 55 aanvragen zijn de afgelopen periode ingediend voor een bijdrage vanuit het Coöperatiefonds 2014. Het overgrote deel hiervan betreft projecten die daadwerkelijk van maatschappelijk belang zijn voor Almere. De eerste selectie was dan ook moeilijk. Inmiddels hebben de leden van de commissie Coöperatiefonds, een afvaardiging van de ledenraad, alle ingezonden projecten beoordeeld. Na overleg, rekening houdend met de vastgestelde criteria, hebben zij vijf projecten per categorie genomineerd.

Besluit
U heeft een aanvraag ingediend bij het Coöperatiefonds voor de uitbreiding van de kunstroute van EZH Hoekwierde en BC De Wierden.

Graag laten wij u weten dat uw project is genomineerd om ter stemming aan onze leden voor te leggen. We hebben uw aanvraag ondergebracht in de categorie Cultuur.

Online stemmen
De ruim dertienduizend leden van Rabobank Almere, kunnen van 19 mei tot 1 juli hun stem online uitbrengen via de beveiligde omgeving van internetbankieren. Per categorie (vijf in totaal) kan één stem uitgebracht worden. Begin juli maken wij vervolgens de eindstand op. Het project met de meeste stemmen ontvangt € 5.000. De twee ideeën met achtereenvolgens de meeste stemmen krijgen € 3.000 en € 2.000. Dat betekent dat de twee projecten met de minste stemmen per categorie helaas geen bijdrage ontvangen. Kortom, de € 50.000 wordt verdeeld over vijftien projecten.

Oproep
Wij brengen de mogelijkheid voor het stemmen onder de aandacht bij onze leden via verschillende kanalen. Maar het is ook aan u om zo veel mogelijk mensen in uw netwerk te mobiliseren om op uw project te stemmen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat deze mensen lid zijn van Rabobank Almere. Onze tip is om het Coöperatiefonds te promoten via bijvoorbeeld uw website, poster of clubblad.

Bezoek de website
Op www.rabobank.nl/almere staan alle vijfentwintig genomineerde projecten gepresenteerd vanaf 19 mei. Bezoek regelmatig de website zo blijft u op de hoogte van interessante informatie voor u.

Voor 15 juli 2014 ontvangt u bericht over de uitslag van de stemming. 

Met vriendelijke groet,

Wietske Eilander-van Dijk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén