www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Natuur, Nieuwbouw, Zelfbeheer

EZH journaal van week26 ; 23 juni-29 juni

 

Maandag

Vandaag een effectieve maaidag met maar liefst 6! man. I&Q, Boelo, Ad, Erik en ik. De gehele wijk is gemaaid behalve een deel van het steile talud langs de gracht. I&Q zijn met de hoover tot Lappie gekomen. I&Q repareren een oververhitte bosmaaier.

Afbeelding 091klein

Na het maaien knippen wij de Dunlophaag  en I&Q zagen bloemkoppen uit berenklauwen  en zij helpen  bij het rooien van de aardappelen op de kindertuinen. Ondanks de aardappelziekte ,die de kop heeft opgestoken, zijn de kinderen verrukt over de omvang van de oogst.

Lap knutselt verder aan de wandelroutes. Eea neemt meer tijd in beslag. Met het Streekfonds die subsidieert wordt een nieuwe opleverdatum afgesproken.

Dinsdag

Het eerste deel van de rozenboog is gereed.

Afbeelding 092klein

Thom, Willem, I&Q , Rob en Lap leveren na een dag hard werken een zichtbaar fraai resultaat.  De plaatsing van het tweede deel zal nog een overlegronde vergen. Yvonne en Henk geven de vaste planten water. “Is het niet een plan om een waterpomp op het veld te plaatsen?” vraagt Yvonne. De moeite waard om uit te zoeken. Dat de maaiers gisteren topkwaliteit hebben geleverd bewijst Rene die even verderop met een golfballetje aan het oefenen is. En passant wordt de jdb baan door Lap geprepareerd voor het toernooi as zaterdag.

De beachers hebben een bijzondere waarneming. Er vliegen wolken van honderden, misschien wel duizenden, spreeuwen over. Op zich is dat al een fenomeen. Om te zien hoe een zwerm zijn eigen wetten volgt. Maar plots komt een buizerd over. En dat had hij beter niet kunnen doen. Geheel ingesloten door al die spreeuwen wordt het arme beest dringend verzocht elders zijn heil te zoeken. Als een kale kip zit ie nu ergens in een boom te wachten tot er weer veren aan zij lijf zijn gegroeid.

Woensdag

Het talud van de gracht wordt gemaaid door I&Q. Zij maken het mooiste talud van Almere.

Afbeelding 094klein

Ook geven zij de HB’s  weer water. Lap  punt de haag langs het fietspad  bij.  Omstreeks 15:00 uur kwam de mentrix (Muriel) van Quinten langs om het verloop van de stage door te spreken. 

Donderdag

Simon schoffelt  de hele middenborder. I&Q verzorgen samen met Bram straatwerk en werken aan opdrachten voor school. Ton vertelt vertegenwoordigers van een congres voor leidinggevenden in de afvalbrache (NVRD) over onze EZH ervaringen. En er is geen berenklauw meer veilig als braamsluipers Anita en Greet op jacht gaan. Het is de voorlaatste dag van Quinten . Hij wordt overvallen door een plots vakantiegevoel.

Water tanken B3205klein

Vrijdag

Afbeelding 096klein

Om 8 uur was er een heus orchideeën beraad. Stadsecologen, Ouwe en Jan met zijn mannen zaten rond de tafel om afspraken te maken over het uitspitten en terug planten van de orchideeën die nu nog leven op de toekomstige De Laren bouwplaatsen. Maandag gaat het uitgraven beginnen.

Samen met Quinten en Lap gaan wij naar Lelystad alwaar de Vereniging van Nederlandse Gemeenten een inspiratie festival organiseerde. Wij laten de “ mij een zorg’ film zien en gaan in gesprek met wethouders en ambtenaren.

Afbeelding 097klein

Een leuke activiteit op een prachtige locatie. De Bataviawerf, tevens een mooie plek om afscheid te nemen van Quinten en hem te bedanken voor zijn inspanningen bij de EZH. Als dank heeft Quinten een taart voor ons gebakken.

Afbeelding 098klein

Zaterdag

Ons derde midzomerfeest start met de wijkwerkochtend met 21 deelnemers en drie gasten uit de Kruidenwijk

Afbeelding 106klein

. In de middag hebben Mamaloe

 Afbeelding 109klein

, het springkussen

Afbeelding 114klein

en het met de trekker rijden

Afbeelding 119klein

alle aandacht van de meer dan 20 kinderen en wordt er een jdb toernooi gehouden.

Afbeelding 120klein

De traditionele BBQ sluit de geslaagde dag op een gezellige wijze af.

Afbeelding 137klein

Middag en avond kennen ongeveer 90 deelnemers.

Een filmploeg van Groen Dichterbij legt het eea vast in bewegende beelden.

Afbeelding 129klein

 

Zondag

Er gaat oranje vuurwerk de lucht in. En onze perenboom heeft last van een aanval door hamsters.

Afbeelding 095klein

 

  1. Willem kloek

    Als onze vakantie net zo fijn word als het feest dan kan mijn geluk niet op.
    En ik kan bijna niet wachten op het volgende feestje

  2. Wat een leuke en gezellige zaterdag hebben wij gehad veel gelachen en gegeten (veels te veel) het was een groot succes en het weer speelde ook fijn mee dus iedereen bedankt voor alle moeite en inzet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén