www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Kunst en cultuur, Nieuwbouw, Vogelbos, Windbos, Zelfbeheer

EZH journaal van week 50. 7-13 december 2015.

Maandag
Bram, Rob en Lap hebben toch nog wat blaadjes gevonden en herhalen hun spel van vorige week. Een ervan zend een fel en helder licht. Is dat een gevallen engel?

CIMG1628
Nu de twee plekken langs de gracht met de bijzonder flora schoon zijn ga ik er nog een keer met de bosmaaier overheen. Ook het stukje langs het nieuwe schelpenpad geef ik een speciale behandeling. Die engeltjes moeten kunnen doorgaan. Een engel met een baard heeft het vandaag op zijn heupen. Alle borden krijgen een sopje en het vele zwerfvuil dat uit de Velden het bos is ingewaaid wordt door de man met de baard verwijderd.

Dinsdag
Studenten van het CAH Vilentum bezoeken de wijk. 13 studenten met een sociaal wetenschappelijke interesse zijn één en al oor voor Rob en Bram als zij te gast zijn in de wijk. Zij willen weten en leren van hoe wij hier het zelfbeheer doen. Dat willen zij om een onderbouwd advies te kunnen geven aan een wijk in Poort.
De man met de baard heeft er weer zin in vandaag. Vandaag krijgen alle, 8 afval en twee depodog, bakken, een special treatment.
“Het is veilig” tijdens de reanimatietraining voor 12 EZH’ers. Toch voelt het slachtoffer zich niet goed en is direct handelen vereist. In het begin van de avond zijn er nog enkele haperingen. Maar aan het eind hebben wij de 4 stappen op onze knieën onder de knie en weten wij de volgorde van handelen. Zowel voor de 30 om 2 actie.

IMG_715130 keer

Als met de plakkers van de AED. Magda en Arjen bedankt voor jullie kundige training vol humor. Van groot belang in levens bedreigende situaties. Waarvan wij hopen dat wij die niet zullen meemaken.

IMG_7148arjen en magda reanimatie

IMG_7153en nu zelf doen

IMG_7155zelf doen
Woensdag
Lap pakt de hark en maakt nieuwe hoopjes voor het spelend kind.
Ook vandaag zijn er studenten van Vilentum in de wijk.

IMG_7162studenten Vilentum

Nu is de studiekeuze biologie met een accent voor voeding en gezondheid. Lap en ik maken een rondwandeling door wijk en bos en verhalen over met name de laatste EZH-jaren en onze inzet m.b.t. de natuurontwikkeling en het beheer daarvan. Na afloop worden wij bedankt met een gift bestaande uit een tas vol met streekproducten. Die kun je terugzien tijdens de kerst- of nieuwjaarsbijeenkomst. De rondleidingen werden als waardevol ervaren.

Donderdag
Lap, Bram en Rob ruimen de hoopjes. De grote hoop is voor morgen, zo hopen zij.
Lap plant weer een nieuw wandelpaaltje op de plek waar niet gebouwd mag worden. En Lap dicht grote gaten in de paden van het bos die door honden zijn gegraven.

Vrijdag
Het trekkertje weigert dienst. Wat de spelende mannen ook doen. Hij doet het niet. Dus is het hoopje nog het hoopje. Bij het hoopje zie ik dit beeld richting van de Laren.

IMG_7156tot de zomer van 2015 was het hier groen

Eens was dit een groene horizon.
De vlinderweide van het Vogelbos gaat met hulp van Ouwe letterlijk op de schop. Het bovenste laagje wordt weg geschraapt opdat een nieuw aan te brengen zaadmengsel weer voor een bloem- en insectenrijk resultaat kan gaan zorgen. Lap waakt over het werk en het passerende Brammetje.

IMG_7170graafwerk vogelbos
Zaterdag
Ik heb groen materiaal verzameld t.b.v. de KerstTrees workshop van vanmiddag. De Vogelbossers arriveren als ik wegga.
De KerstTrees is een gezellige crea bijeenkomst met een hoog oma met kleinkind gehalte.

IMG_7180trees kerstknutsel

IMG_7181kerstkntsel

IMG_7184kerstknutsel

De vogelaars hebben geen kribje maar een heus vogeltje in hun creatie.

IMG_7182kerstknutsel

En Trees maakt een stukkie voor de “special ones”. Door hen en anderen zeer gewaardeerd.

Hierbij het verslag van Hans over de vogelbosserij.
“Deze werkochtend was er genoeg te doen in het bos. Te beginnen door Dick en Ruud om de losse braamwortels uit de vlinderstrook te verwijderen om daarna door Greet ingezaaid te worden en door mij uit geharkt.

CIMG1639

Daarna is begonnen van het verwijderen van de laatste stammen ter afscheiding van de wandelpaden door Johan, Ruud, Hester en ikzelf en het weghalen van een ongewenste takkenril nabij het insectenhotel en de takken buiten het bos gelegd om af te voeren naar de gemeente.

CIMG1644

Bert heeft nog de Japanse duizendknoop geïnspecteerd ter bestrijding maar het was momenteel niet nodig en wordt in het voorjaar opnieuw bekeken. Ook zijn er enkele zieke iepen verwijderd door Bert, Marrie en Nicolette aan de noordkant van het bos. Martin heeft wederom veel foto’s gemaakt voor de site www.hoekinzicht.nl en de koffie met twee lekkere soorten ontbijtkoek werd verzorgd door Elise. Het was weer lekker werken en tevreden wat we bereikt hebben want de weergoden waren ons weer goed gestemd.”

Zondag
Ine plaatst een stalletje voor het huis. Voor alle oma’s met kleinkinderen.

IMG_7192kerststal

VOLGENDE WEEK
Donderdag: zaagdag met het ruimen van minimaal twee bomen die de zomerstorm niet hebben overleefd.

IMG_7189zaagopgave 17 dec
Zaterdag: wwo met veel Windboswerk en een actie voor de kinderen in de Wierden op het oude AH terrein.
Zondag: Kerstbijeenkomst van 15.30-18.30 uur. JOHO.

 1. Winnifred

  Wat een mooie en bijzonder wijkje zijn wij toch…..!!!

 2. Greta Lap

  Leuk weekjournaal! Je bent weer flink bezig geweest, Lap!

  Groetjes xxxxx

 3. Dick de Jager

  Terzijde: interessant linkje voor de Tillies

  //www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=22353

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén