www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Volkstuinencomplex, Zelfbeheer

EZH journaal van week 5. 1-7 februari 2016.

Maandag
Bram en Rob puzzelen met het zaagplan. Een gordiaanse knoop is wat anders maar het zaagplan van Ton komt in de buurt.

Dinsdag
Bram vertegenwoordigt de EZH in een heus overleg platform met gladheidbestrijders. Bram legt uit dat bewoners ook verantwoordelijkheden kennen en nemen. Bram en Rob zagen de eerste delen van de til.
Lap zeist met de zeis in de bocht van de gracht.
Stan schept een rode beuk vrij in de tuin van Eva. Morgen krijgt de boom een nieuwe standplaats.
Na de middag gaan Stan en Bram geduldig verder met het stobben spitten langs de moestuinhaag.

Woensdag
Rob zaagt verder aan de kunstzinnige vormen van de til. Stan, Lap en Bram spreken met Marije, stage coördinator van het Groenhorst.

CIMG1703
Daarna gaan die twee verder met maaien in de hoek van de gracht. Later op de dag harken zij al het gemaaide op een hoop. Stan en Lap plaatsten twee fietsklemmen bij het volkstuincomplex.

CIMG1705
Daarna volgt het planten van een rode beuk naast het Windbos met hulp van Brammetje en Timmetje.

CIMG1707

De beuk is afkomstig uit de tuin van Eva en Guido. Daar stond hij in de verdrukking. Bij het planten van deze boom is het geen zekerheidje dat alle planters dood zijn als de boom groot is.
Stan, Trees en Nicolette snoeien de appelbomen van de boomgaard. Tot slot krabbelt Stan wat onkruid weg uit de jdb baan.

Donderdag
Willem,

IMG_7339wwtil

Bram,

IMG_7340tilbaas

Rob,

IMG_7341robtil

Lap en Stan stoppen al hun energie in het zagen, schroeven en lijmen voor de til. AM, Ton en ik zorgen voor de catering. Bijna alle TILLIES actief. Zij maken een lange dag. De mannen leveren meubelmakers kwaliteit. Het is de vraag of die zwaluwen zich dat straks zullen realiseren. En gaan waarderen. Rob, WW en de tilbaas vormen te samen de Academie van til bouwkunst. Zij bieden een til masteropleiding. Speciaal voor Stan. Hoe met botte zagen toch de hoogste kwaliteit gemaakt kan worden. Immers de gevreesde til inspecteur is zelden mild in zijn oordeel. En dat is weer wat anders dan de complimenteuze rilinspecteur.

Vrijdag
Stan inventariseert bomen en struiken. Stan en Lap rijden met de trekker door de wijk. Op zich is dit al leuk maar Stan als aspirant zwiebertje op het riet dat wordt afgevoerd is wel een heel dorps plaatje.

CIMG1709

Ook doen zij een zwerfvuil ronde en het legen van de afvalbakken.

Zaterdag
Lap zeist een deel van het riet langs de gracht weg en maakt weer een fraai hoopje. Ik maak een paar nieuwe nestkasten voor het Windbos en restaureer een aantal exemplaren.

Dinsdag as
20.00 uur, wijkoverleg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén