www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen

EZH journaal van week 45. 7-13 november.

Maandag
Vandaag  is er een aanslag op ons orchideeënveld. Een trekker die bezig is met het maaisel rijdt zichzelf vast in de natte prut.

img_2108

Een andere trekker moet de combinatie weer op het droge krijgen. Dit is een grote verstoring van de unieke planten gemeenschap op deze plek. Gaat dat nog goed komen? Volgend jaar maar tellen hoe groot het effect is.

Snap je dat nu?”, zegt Mini als zij een grote hoop hondenstront pal naast het bankje bij een infopaneel ziet. “Ik zal hem straks opruimen”, vervolgt ze. Later op de dag weet Joop te vertellen dat de gemeente een depodog bak schenkt. “Zullen wij die bak ter hoogte van de infopanelen plaatsen?. Hier vinden wij de meeste poep.” stelt Joop voor. In overleg met Lap en de overige kwelbekers zal de meest effectieve plek gezocht worden.

Dinsdag
Lap gaat met de takkenschaar de restant abelen opslag te lijf die zijn blijven staan in het veldje naast de plek waar niet gebouwd mag worden. Straatgoten aan de Kimwierde, de straat langs de volkstuin, krijgen aandacht van onze putjeskrabber Lap.

Het EZH bestuur heeft haar 21e vergadering. Martin wil wel eens meemaken hoe dat er aan toegaat en is toehoorder. De besluitenlijst staat weer op zijn plek. Zet alvast in je nieuwe agenda; 14 januari, nieuwjaarsbijeenkomst en 14 februari en 14 maart de traditionele wijkoverleggen.

Woensdag
Lap en Joop bekijken waar de depodog het beste kan komen te  staan. Zij stellen de plek voor waar Joop staat .

wp_20161109_16_06_26_pro1a

Donderdag
De laatste straatgoten aan de Kimwierde, de straat langs de volkstuin, worden door Lap  schoon geschoffeld. Dit zijn de laatste van de buurt. Alle goten hebben nu een krab aanval van Lap moeten doorstaan.

Vrijdag
Herstelschade in het orchideeënveld. Dat gebeurt met een frees. Hoe daar de wortelknollen van de orchidee op zullen reageren zal de tijd leren.

Lap boent alle rode en blauwe wandelpaaltjes schoon. En hij leegt de afvalbakken.

img_8908sint-maarten

Sint Maarten komt langs in de vroege avond en dat levert weer de traditionele tafereeltjes. In deze periode wordt er ingebroken in de buurt. Volgt de eerste echte nachtvorst van het jaar.

Zaterdag
Arjen ziet dat het gevroren heeft en maakt een rondje door de wijk.

dscf6605

dscn2867

dscn2869

dscn2871

dscn2873

dscn2881

dscn2883

dscn2886

dscn2895

dscn2910

Ik ben wat later bij de kwelbeek om het eerste ijs op de kwelbeek te kunnen vastleggen.

img_8909eerste-ijs

Mini maakt haar dagelijkse ronde .

img_8912hondenpoep

Op mijn vraag,”waarom doe je dat nu?” volgt een winters antwoord. “Nou, als wij deze winter een sneeuwpop gaan rollen dan verheug ik mij erop dat daar geen bruine poepvlekken in zitten.”

Even verderop zijn de vogelbossers actief. Hans;” Het werkgroepje bestond vandaag uit Ruud, Dick, Hans, Johan, Marrie. Op het programma stond de duizendknoop verwijderen, Iepen opschot uitgraven, Eikenboompjes planten en de vlinderstrook opschonen van braam en de rand van het bos tussen infobord en de depodog bak. We zijn begonnen met planten van de eikjes op +/- 15 plaatsen verspreid in het bos op de plekken in het beheerplan beschreven. Daarna begonnen aan het vrijgraven van bramen in de vlinderstrook waar nog veel uitkwam. Na een harde roep van “koffietijd” door Elise die voor de koffie ronde zorg droeg, met heerlijke speculaas gevulde koeken, zijn wij even gaan pauzeren.

wp_20161112_11_04_46_pro1

Na de koffie doorgegaan met schonen tot het einde der werktijd. Er was helaas geen tijd meer voor de iepjes en duizendknoop weghalen.”

img_8931vogelbossres

De vogelbossers zijn nog actief als de Sint de haven  invaart. Wat een kinder menigte die de goede man met zijn Pieten verwelkomen.

img_8914sint-in-almere

img_8915heel-veel-kindjes

Als ik weer terug ben in de wijk spreek ik Johan. “Tjee, wat miste ik de kwelbeek deze week. Ik had gewoon onthouding verschijnselen. Daarom ben ik naar tattooshop, de rode satudara, gegaan en heb de kwelbeek op mijn gezicht laten tatoeëren, wat vind je ervan?”

img_8930kwelbeek-johan

 

 1. Hans Lap

  Paul,

  Het is natuurlijk weer een feest om naar het journaal te kijken en te lezen. Ik had niet anders verwacht van jouw dat je weer iets komisch had bedacht op de foto van Johan. Kreeg tranen van het lachen door de loop van de kwelbeek op zijn gezicht.

  Hans.

 2. Winnifred

  Leuk verslag. Dank Paul.

 3. J.kloek

  Paul,

  Ik lees elke week weer met veel plezier het weekjournaal.Leuk ook altijd het komische commentaar van jou.

  Johanna

 4. Yvonne Eeken

  Paul,

  Eerst het komische gedeelte gelezen en daarna naar de prachtige foto’s gekeken!

  Yvonne.

 5. Johan

  Bij de Rode Saturada waren ze ook heel tevreden over het resultaat en ik kreeg nog wat korting als hun naam genoemd zou worden. Dus bedankt, Paul.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén