www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal

EZH journaal van week 38.

Op maandag gaat Lap verder op fossielenjacht. Hij hoorde laatst Boelo maaien en het gerammel was te horen tot aan de grachtengordel. Dus Lap dacht;” weg met die geluidoverlast, ik ga wel weer een ochtendje rapen”.
Dinsdag is het een maaidag voor maaibaas Bram. Zie hem daar maaien; zichtbaar gelukkig bezig met zijn tweede jeugd.
Op woensdag is het de opening van het zaagseizoen. Veel afberichten maar van de harde kern zijn Jos, Hans en ik van de partij. Bert helpt ons en wil de kunst afkijken. Twee grote schietwilg staken langs de open plek in het zandbos zijn na een halve dag geveld en opgeruimd. Bert blijkt een kundig knoper en een harde werker en hij is terecht trots op zijn eerste zaagsnede . En de open  plek heeft nu al meer licht en ruimte. En dan gaan een volgende keer nog een paar van die staken plat gaan. Ton inspecteert na afloop het resultaat en ziet dat het goed is.

Met Greet is inmiddels afgesproken dat naast een speelmogelijkheid voor kinderen de stobben ook een winter vogel voederplek rol gaat vervullen.
Vrijdag gaat de maaibaas voor een tweede maaidag. Nu is het buitengebied aan de beurt. Voor de maaiers organiseert hij volgende week vrijdag en zaterdag een evaluatie en scholing moment.
Zaterdag is het de maaidag voor Ton. Eerst een hulpronde voor Gijs in de Leemwierde daarna maakt hij met de nieuwe maaier een rondje langs randen en obstakels. Als intermezzo was er voor hem de buurtschouw. Lap, Ton en ik maakte een ronde door de wijk en noteerden de EZH klussen en opgave voor de komende periode. Ad was op zoek naar Ouwe, Hans ontving ons bij nummer 3. Milko vroeg naar de hondenbordjes en Rob en Elise hebben hun zienswijze op de opsluitbanden meegegeven. Zo gauw het schouwrapport gereed is brengen wij dat bij jullie onder de aandacht.
Greet, Hester, Marion, Peter en Barbera zijn druk bezig met de voorbereiding van vogelteldag 6 oktober. De Hoekwierde zal opvallend scoren, dat is nu al bekend. En het stel heeft een plannetje gemaakt om de vogels voor de 6e en gedurende de komende winter te gaan verwennen. Op verschillende plaatsen in het windbos en langs de gracht komen vogelvoedselplanken. Zij kunnen niet wachten en zijn zondag al begonnen met de aanleg. Dat gaat een zeer bijzonder dierendag worden.
Het is inmiddels bekend waarom de EVVM de voorbije weken niets van zich heeft laten horen. Het bedrijf is failliet. Ik zal op zoek gaan naar een nieuwe aannemer die ons kan helpen met het realiseren van de openstaande wensen.

Wensen week 39

Natuurlijk mag en kan er geschoffeld worden. Wat mij betreft sparen wij alle energie voor de Hoekwierde wijkochtend van zaterdag 29 september. Er is veel werk in het windbos en in de wijk. Zijn er vrijwilligers die de rol van gastheer/vrouw op zich willen nemen?
In het windbos gaat onder leiding van Greet haar vogelvoederplek ingericht worden. Ook kan er in het windbos en in de wijk bollen geplant worden.

  1. Wil Neering

    Oh, die vogelvoederplanken langs de gracht, vind ik enig. Ik hoop dat er een voor ons huis komt te staan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén