www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Natuur, Zelfbeheer

EZH journaal van week 37. 12-18 september

Maandag

Velen van jullie hebben gevraagd naar het drone filmpje van Gilles. Welaan dat filmpje krijgt nog een vervolg maar het tussenproduct is al leuk om te bekijken. Zie ;

De Maaiers van dienst, Lap, Martin en Rob, zien de hittegolf bui hangen en besluiten om vandaag te gaan maaien. Zij maaien alles behalve het buitengebied.

 

Dinsdag

Martin en Rob maaien alles buiten de wijk.

Alfred en Ton maken gidsend een wandeling door de wijk. Ambtenaren van stedelijk beheer hadden dat als hun grootse wens in het kader van een opleiding, ken uw stad!

2016-09-ez-rondje-gem-almere-sb-opleiding-2

De 14 jdeb’ers hebben weer een genoeglijke avond. De avonden worden steeds korter maar het plezier neemt navenant toe.

2016-09-ez-rondje-gem-almere-sb-opleiding-6

Woensdag

De HB , WW, Lap en Rob,  ploeg is vroeg uit de veren. Zij draaien vandaag een tropenrooster.

wp_20160914_08_53_25_pro

Lap maait vervolgens het gras om de palen en bomen en overhangend riet van wandelpaden aan de Veldenkant.

img_8691na-de-koffie-weer-aan-het-werk

img_8692alles-moet-waterpas

De groep weg op kwelwaterbouwers bestaat vandaag uit onze gasten René (trekkerchauffeur) en Wouter (kraanmachinist) en voetvolk Regien, Thom, Joop en ik. Wij hebben koffie bij Susan en krijgen een ijsje en een drankje van Mini. Het is een tropische dag maar daar laten wij ons niet door hinderen. Talloze vrachten worden gevuld en door René afgevoerd naar het depot. Bijna alle palen voor de kwelwater weg zijn geplaatst en de hele dag zijn wij verder bezig met boren, draadeinden en met moeren.

wp_20160914_10_33_08_pro

De damwand aan de noordzijde is ook grotendeels aangebracht.Bij Wouter loopt het water in de ogen als hij op verzoek van Joop riet uit het water vist.

img_8699riet-uit-de-beek

Als Wouter naar huis wil heeft hij grote pech. Een band van de trekker is lek. Pas na twee uur kan hij na een hele lange dag huiswaarts. Arjen ziet een mooi stil leven.

dscn9813

 

Donderdag

Twee meisjes zoeken verkoeling in de kwelbeek. Elise en Rob zien ze heen en weer zwemmen. Lap doet een accutest van zijn elektrische accu heggenschaar. Een hegje max denkt hij. Maar die k… accu blijft maar prikkelen. Bijna elke haag in de wijk wordt vandaag geraakt en bijgepunt door Lap.

“Mijnheer, zoekt u iets”, wordt mij gevraagd als ik met kwelbeek zaadwinning bezig ben. “Ja mevrouw, ik zoek zaad”. Regien die even verderop ook bezig is hoort het lachsalvo bij passage van de auto. Twee zaadzoekers en drie kwelbekers, Johan, Lap en Mike, zijn de actieve braamsluipers van vandaag. Toch weten 8 mensen de weg naar Regien te vinden voor een gezellige zomer avond after dronk bij kaarslicht. Na een griepje is Johan weer in vorm, zo wordt tevreden geconstateerd.

 

Vrijdag

Henk Winter is de opvolger van Ouwe. Ton en ik maken kennis met elkaar en vertrouwen op een continuering van de goede samenwerking.

Joop staat uit te hijgen van zijn dagelijkse schoffel exercitie. Hij ziet de kat van M. die normaliter als een schaduw achter hem aanloopt heerlijk zonnen op het bankje. Er komt een niet aangelijnd hondje aan die blaft als hij het bankje passeert. Had ie niet moeten doen wat de kat geeft een paar halen en jaagt het hondje zijn kwelbeek territorium uit. Joop besluit een penning te gaan halen voor de kat. Officieel assistent bewaker van de boulevard,

Met de bosmaaier maak ik een begin van het maaien van het gedeelte tussen de boulevard en het gevreeste bovenwereld.

Lap schoffelt de goten van de straat waar de borstelmachine niet bij komt. En Lap start met het afsteken van de overige bast van de klimbomen en het afvijlen van de stekels.

 

Zaterdag

Ine ziet een helikopter landen op het surfstrandje.

img_8713helicopter-op-surf-strand

Ook deze week fraaie foto’s van Arjen. Je denkt, wij hebben nu alles wel een keer gezien. Maar onze buurt blijkt rijk in zijn diversiteit en schoonheid. De r zit in de maand. De temperatuur van de voorbije week suggereert anders maar als je goed kijkt zijn de tekenen die bij de r horen  er wel degelijk.

dscn9769

dscn9794

dscn9801

dscn9805

dscn9816

dscn9821

dscn9827

dscn9832

dscn9977

Zondag

Voor een feestje van Trees helpen Rob, Bram, Lap en anderen met het opzetten van de tent.

Lap ruimt verder bij de speelbomen en ik hark het gemaaide bij de kwelbeek op hopen.

 

Volgende week donderdag wordt er weer gewerkt aan de weg over de kwelbeek en zaterdag aanstaande  is het de wwo van september. Met zoals altijd klussen in wijk, bos en beek. Deze keer een special. Het is nationale burendag en de VLA heeft bedacht om samen met ons de moestuinhaag en hek van het moestuincomplex te schonen. Een goed plan dat onze volledige medewerking zal krijgen. Buren met een gelijk doel. En wie weet zijn er nog een paar buren te activeren. De VLA zal zorgen voor een soepje van het land.

dscn9923

De maan staat aan de hemel en de zon gaat onder in de kwelbeek.

img_8710ondergaande-zon-in-de-beek

 

 1. yvonne

  Arjen,
  Wat kan ik toch genieten van de foto’s die jij maakt!

 2. arjen

  Dank voor het compliment Yvonne.

  Groetjes,
  Arjen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén