www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Volkstuinencomplex, Zelfbeheer

EZH journaal van week 23; 1-7 juni.

Maandag
Onze 4 studenten, Simon, Denzel, Sam en Michael, tellen met mij de orchideeën

IMG_6371tellen 1juni

en maaien vervolgens onder begeleiding van Bram, Willem en Rob delen van de hagen in de Kimwierde en zij maaien langs de grachtoever. Jos maait met de bosmaaier waar de Kubota niet bij kan en hij schoont delen van de grachtoever. Er is een nieuwe plek voor het zwaluwenhotel bedacht. Ter hoogte van de bocht in de gracht achter nummer 102. Lap start met een huis aan huis informatieronde bij de direct omwonenden.

Dinsdag
Lap ruimt het maaisel achter de jl. zaterdag gemaaide hagen op en schoffelt deze strook. In de boomgaard zijn Susan en Trees actief met de kruiden.

Woensdag
Waterdragers van de dag zijn Rob en Bram. Door enkele natte dagen is de vraag van de planten deze keer niet meer dan 200 liter. Kleine Bram vraagt of hij kan meehelpen.

image

Er is een doorstart van de kindertuinen. Het is weer een drukte van belang op de tuintjes. Max, Gerard en Hassan zorgen voor de begeleiding. Lap schoffelt als een heggenmus bij de hagen en ik bosmaaier de Kimwierdezijde van ons beheergebied. Fred schoffelt in de grote middenborder.

Donderdag
Vandaag is het schitterend weer. Camelia , Lap en ik zijn de Braamsluipers van vandaag en wij schonen bij de kamperfoelie en rozenboog. Ook schoffelen wij de border bij de entree van de wijk.
Lap schoont de omgeving van de Kornbrug en rond de afvalcontainers bij de Hoekbrug. Tot slot informeert Lap bij de rest van de woningen in de Hoekwierde en in de Velden over de zwaluwtil. “Tot nu toe alleen maar positieve reacties”, is zijn terugkoppeling.

Vrijdag
Lap loopt de wandelpaaltjes na voor het vrijmaken van begroeiing. In de Hoekwierde was het nog goed maar in de Velden moest er aardig wat geknipt worden. En blij constateert Lap dat alle paaltjes nog aanwezig zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén