www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Natuur, Planten

EZH journaal van week 22; 25-31 mei

Maandag
Tweede Pinksterdag. AM doet een heg langs de woongroep. Ik zeis langs de kwelsloot en schoffel een deel van de moestuinhaag.

Dinsdag
Ad, Jos en ik zijn voor de komende drie weken de maaiploeg van dienst. Door de inzet van de vorige ploeg is maaien deze week nog niet echt nodig. Behalve het bosmaaien dan. Vandaag begin ik met het Windbos e.o.
‘s Avonds wordt er een gezellig potje Jeu de Boules gespeeld door Lap, Kees, Martin, Ronald en Christel.

CIMG1441jdb

Woensdag
Watergeefploeg Lap, Rob en Bram trekt vandaag voor het eerst na het ophangen langs de bakken.

CIMG1445watergeven

Dat gaat na een innovatie van WW een stukkie sneller dan vorig jaar. Er gaat 600 liter naar de jonge plantjes. Er zijn plantjes die het zonder de watergeefploeg doen. Op de open plek van het Populierenbos zie ik nog een bloeiend exemplaar van de knikkende vogelmelk.

IMG_6353knikkend vogelmelk

Rond de plek waar niet gebouwd mag worden bloeien de eerste ratelaren.

IMG_6355ratelaar

Ik ga weer met de bosmaaier door een deel van de wijk. Ik zie dat Arjen, Cees en Fred ook druk in de weer zijn. Lap zorgt voor het legen van de afvalbakken in de wijk.

Donderdag
Lap borstelt een stukje van de wijk. Over de avond zegt hij; ”Corrine, Camelia en ikzelf waren van daag de Braamsluipers. Wij hebben Marions Vogelbossie, de heg, het kunstwerk, de drie bomen en de kamperfoelieboog geschoffeld en het afval opgeruimd dus dat staat er weer netjes bij.”

CIMG1453braamsluipers
Vrijdag
Ik schoffel een klein stukje moestuinhaag en ga met de motor heggenschaar langs de bosrand.

Zaterdag
Tijdens de wijkwerkochtend staat de as van de wijk, het Hoekwierdepad, centraal. Met kleine uitstapjes naar het Windbos in en langs de kwelsloot. Niet de zak maar de soep van Max toe voor de 22 deelnemers. Zie ook //www.hoekinzicht.nl/2015-05-30-Wijkwerkochtend.htm

IMG_1082drukte op de as
Na het opruimen van het gereedschap hebben Marion, Hans, Rob, Willem, Bram en ik een voortgangsoverleg over het zwaluwenhotel. Wij maken een taakverdeling en een tijdschema

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén