www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Natuur, Planten, Zelfbeheer

EZH journaal van week 19; 4-10 mei 2015.

Maandag
Ad maait de Velden. Lap haalt het infopaneel op bij de drukker.

Dinsdag
Nicolette en Lap maken in de achtertuin het bord. Zie het beeldverslag van Martin.

Woensdag
Ik maai langs en rond de wandelroute markering paaltjes. Ze moeten zaterdag wel te zien zijn! En er is overleg bij de Lapjes. Wij, Marion, Greet, Rob, Martin, Hans en ik zetten de puntjes op de i in de voorbereidingen voor as zaterdag

Donderdag
Lap loopt met een takken schaar door het bos en haalt alle overhangende takken weg. Paula is getuige van de gedeeltelijke vernietiging van onze orchideeën-/vlinderweide. Kordaat stopt zij de trekker machinist en weet daardoor een stukje van het unieke natuurgebied te behouden.

IMG_6283maaien6mei

IMG_6282maaien 6mei
Vrijdag
Plaatsing bord door pikhouweelspecialist Jan, waterdrager Rob en de gatengravers Lap en ik. Martin is getuige en zorgt voor een beeldverslag.
Odeke van Almere Dichtbij krijgt een privé wandeling met Lap. Ik maak een ronde ter voorbereiding met Ton en Viktor Eggenhuizen en Ouwe.

Zaterdag
Meer dan 50 deelnemers aan de 5 wandelingen onder leiding van deskundige gidsen en 50 aanwezigen bij de officiële onthulling ,door Frans Loos van het streekfonds en Ton Eggenhuizen van de gemeente Almere ,van het infopaneel.

Snap7opening bord
De “making off”, de plaatsing en de opening zijn in beelden gevangen door Martin. Zie //www.hoekinzicht.nl/EZH-wandelpaden.htm

Zondag
Komende van de dijk is dit nu de entree van de wijk

IMG_6287bord10mei

en als je hier uit de wijk weggaat dan zie je dit.

IMG_6286bord10mei

Marianne neemt Chris mee en zegt; ”als revalidatie voor je knie beginnen wij met de blauwe route”. “Die doen wij een paar keer en als dat allemaal goed gaat dan gaan wij voor rood!”.

IMG_6293chrismarianne bj het bord

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén