www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH journaal van week 17; 20-26 april.

Maandag

Thom en Elly zijn druk met de moestuinhaag en de borders rond de steiger. Thom probeert de restanten van de haag af te fakkelen. Arjen, Marlies en Cees zorgen goed voor de nieuwe aanplant. Er wordt geschoffeld en er wordt water gegeven. Jeffrey en Lap zaaien luzerne en klaproos langs de dijk. Daarna gaat het duo beuk en esdoorn opkuilen voor evt. inboet het komende seizoen. Jeffrey maakt zijn mussenhotel af en begint met zijn stageverslag. Bram en Ton zijn druk met het maaien in de Korn- en Leemwierde. Na wat horten en stoten gaat ook daar het maaien naar wens.

Dinsdag

“Willem en de waterpomptang” zingt Bram als zij beginnen met de controle van en het geven van een grote beurt aan de Honda maaier en ander klein gereedschap. Lap staat met een schuurapparaat de scherpe kantjes van de klimbomen te verwijderen.

Woensdag

Debuut van Thom op de Kubota. Ook Willem en Bram zijn druk bezig om voor de tweede keer dit jaar de wijk te maaien en schoon te blazen. Willem zweet peentjes op het talud van de gracht. Lap schoffelt een deel van de haag langs het fietspad naar de Kornbrug.
Greet en Jeffrey zitten weer achter de vogels aan.
Willem geeft uitsluitsel over het vullen van de hanging baskets. Zaterdag a.s. is te vroeg. De Huiyskweker geeft geen garantie.

Donderdag

Jeffrey en Bram gaan verder met het maaien van de oever van de gracht. Bram haalt met de bosmaaier het hoge gras rond obstakels weg. Yvonne en Henk schoffelen in de border en  Nike doet dat in de rozenborder. Lap doet weer een stukje haag.

Vrijdag

Ik steek een uurtje berenklauw langs de kwelsoot. En in de avond schonen de beachers “het zandje”. Het nieuwe beach seizoen kan beginnen.

Zaterdag

Koningsspel rond de Koningslinde, borders onkruidvrij, afvalbak verplaatst en berenklauw massamoord. Dat is de oogst van de vierde wijkwerkochtend van dit jaar.

IMG_0719krachtige straal

IMG_0745berenklauw

IMG_0650schonen border anton

28 deelnemers hielden zich bezig met een scala aan activiteiten. Na afloop hebben Lap en ik nog energie voor een toegift. Lap harkt de bladeren bij de speelplek op een hoop en egaliseert het gehakselde langs de gracht. Ik pak de bosmaaier en maai de natuurpaden uit op de plek waar niet gebouwd mag worden en langs de kwelsloot. Tevens bevrijd ik wandelmarkeer paaltjes van het hoge gras.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén