www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Natuur, Volkstuinencomplex

EZH journaal van week 16. 18-24 april

 

 

Maandag

Thimo helpt Regien en daarmee de VLA. Met Thom gaat Thimo schoffelen. In de kwelbeek groeien spontaan lissen.

Het is een wonder. Joop kijkt de bijzondere planten uit de grond en het water. Ook heeft hij het eerste mini blaadje van een waterlelie gespot.

20160420_152212

En de kwelbeek  krijgt Bijbelse allure. Rob hengelde een paar grote vissen ( dikke zeelten en brasem) boven water. “Prima watertje ”constateerde hij.

BrasemC20160418

Zeelt20160418

Joop bouwt aan een monumentale trap naar de BB. De NMFF heeft haar jaarvergadering. Wij zijn lid van die club en ik vertegenwoordig ons in de vergadering. De stukken kun je bij mij inzien.

Dinsdag

Simon schoffelt,

CIMG1902

Mini steekt, WW sleutelt en Lap schoffelt. Thimo krijgt maailes van de maaibaas. Hij maait het veldje van Ad.

CIMG1901

Daarmee zijn Ad en Thimo in hun nopjes. De groep van de JDB wordt steeds groter. Een gewaardeerde en actieve vorm van knikkerende hang ouderen.

CIMG1911

Woensdag

Thimo gaat met Elly op stap. Zij maken het afvalparkje schoon en schonen de restanten van het schelpenpad. Met mij leert Thimo met de motor heggenschaar te werken.

CIMG1914

Wij maaien bij de hoeksteen en de twee perkjes aan het begin van de wijk. Vervolgens schoffelen wij een deel van de moestuinhaag en een deel van de border 50/51. En Lap probeert een grote mol te vangen die overwinterde in het KWAM . De mol dreigde te ontsnappen naar Marions vogelbossie .

CIMG1915

Donderdag

De mollengang krijgt een camera. WW, Rob en Lap plaatsen het ding. De heren twijfelen of het wel een mol is. Thimo maait het grote veld, Ton zorgt voor de finishing touch met de bosmaaier.

CIMG1919

Fred en Hans schoffelen in de grote border.

CIMG1924

Een grote schare braamsluipers melden zich voor de tweede keer dit jaar op het grote veld.

CIMG1921

Hester, Corrine, Regien, Lap, Lidia, Yvonne, Anita  en Henk storten zich op het stuk tussen 19 en 27 en de Y&H border. Joop, Mini, Greet en ik verzamelen berenklauwen langs de kwelbeek. Twee volle kruiwagens is de oogst van 1.5 uur spitten. Martin schiet de plaatjes. Na afloop een drankje en een nootje bij Greet en Hester in de tuin. Zie ook het filmpje van Martin.

Vrijdag

Afscheid van Thimo. Regien,  Margreet, Bram , Hans en ik zijn daarbij. Een intensieve leer periode van 6 weken is voorbij gevlogen en Thimo dankt al zijn begeleiders. Dat waren ook Rob, Trees, Thom, Elly en Johan. Niet eerder kende een stagiaire zoveel begeleiders. Joop maakt weer een stapje met en op zijn BB.

CIMG1927

Zaterdag

Joop maakt nog een stapje. En Lap leegt alle bakken in de wijk.

Volgende week zaterdag is er een WWO. Er is werk in het bos ( oa berenklauwen steken), in de wijk( oa schoffelen van de borders) en bij de kwelbeek ( oa paden in profiel brengen).

Wie wil en kan er voor de soep zorgen?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén