www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Natuur, Wijkwerkochtend, Windbos, Zagerij

EZH journaal van de voorlaatste week van 2016. 19-25 december.

 

 

Maandag

Ik spreek 4 kinderen aan bij Greets hut. Ik was gealarmeerd door de herrie die de kids maakten. De kinderen hadden vakantie en hebben een plan op de plek nog een hut te gaan maken. Ik leg uit hoe de vork in de steel zit. Met zichtbare tegenzin horen de kinderen mijn verhaal aan.

Dinsdag

Wat een sombere koude dag. Doen die hondenbezitters dat nu met opzet? Is het een protest?

dscn3541

Woensdag

Om 4 uur slaat de hond van een buurman aan. Dat is alarmerend. Dus het baasje gaat naar beneden en na onderzoek treft hij twee strijkers verbonden met tape op de achterdeur. Een plofkraak in de kiem gesmoord. De gasten die dat flikken gun je een rondje rond het grote veld met twee strijkers als kerstballen om hun oren. Ga daar maar lekker knallen.

Regien, Susan , Margreet en ik hebben een gesprek met Quinn en Tim. Twee leerlingen van het Groenhorst die gevraagd hebben om stage bij ons te lopen. De twee starten in week 2 van 2017. En zijn ,als alles goed gaat , 8 weken bij ons. Zot eigenlijk om een groene stage in hartje winter te plannen. Maar ja. Als je goed kijkt is er voldoende leven te ontdekken in die “dooie” natuur.

dscn3409

Donderdag, zaagdag

De windbosbuizerd begroet ons met zijn kenmerkende schreeuw. Wij interpreteren dat als een goedkeuring. En gaan , na de bekende veiligheid instructie ,

dscn2100

aan de gang. De rillers doen er alles aan om hun rillen te behouden.

dscn2093

Maar deze moet toch echt tijdelijk worden geruimd.

Er zijn figuren die denken dat je zo een boom omtrekt.

dscn2089

In de pauze ( Regien, Thom en Hans zorgen voor de koffie, ik voor een happie) komt Chris ons, Regien, Ad, Rob, Johan, Thom, Arjen, Jos , Lap en ik,  vertellen hoe het staat met de voortgang van zijn ziekteproces.

dscf6945

Hans doet dat aan het begin van de middag. Chris en Hans, sterkte met het vervolg onderzoek , operatie en revalidatie. Vandaag vellen wij een populier ( verdrongen door zijn buren), een groepje zieke en zielige esdoorn en een schietwilg .

dscf6909

dscn2099

dscn2104

dscf7026

Ook ruimen wij twee stobben op. Bij de populier klinkt er een lied van een riller. “Met een ijzingwekkende gil viel hij in de ril”. De riller wordt terecht gewezen. Onder de  veiligheidsvoorschriften van onze ploeg hoort ook het element, niet de goden verzoeken.  Overigens worden de afspraken  goed nagekomen. Er is geen fysiek ongemak vandaag .Anders, wie niet horen wil moet voelen.

dscf7053

De windbos  buizerd cirkelt , gelijk een roodborst, de gehele dag om ons heen. En de buizerd, hij ziet dat het goed is. Mooiere zichtlijnen en fraaie zitplekken. En een mooie en ecologisch verantwoorde opbouw van de bosrand. Het beest is ons dankbaar. Geen maniakken hier zoals in Friesland waar zij een zeearend met hagel hebben bewerkt.

Vrijdag, kerstliederen dag

Een kleine 40 buurtbewoners , deels met hun gasten, nemen deel aan een geslaagde kerstavond zang manifestatie in de huiskamer. Anneke organiseerde deze bijeenkomst om continuïteit te bieden in ons jaarlijkse kerst samenzijn. Anneke en Ine hebben de huiskamer gezellig kerstproof  gemaakt met kransen, kaarsjes etc.

dscn2111

dscn2119

Er worden enige foute truien geconstateerd.

dscn2112

Een lekker drankje en knabbeltje gaat er in als de gesmeerde bliksem . Ervaren zangers o.l.v. Heleen van der Heul

dscn2151

 

zongen echte Engelse Christmas Carols .

dscn2155

Uit volle borst wordt er gezongen.

dscn2156

De meute neuriet mee.

dscn2159

dscn2160

En na al dat Engelse geweld is er tot besluit het oerdegelijke  “de herdertjes lagen bij nachte”. Opmerkelijk hoe goed het tweede couplet uit al die kelen komt.

Toen zij er te Bethlehem kwamen
Daar schoten drie stralen dooreen
Een straal van omhoog zij vernamen
Een straal uit het kribje benee
Toen vlamd’ er een straal uit hun ogen
En viel op het kindeke teer
Zij stonden tot schreiens bewogen
En knielden bij Jezus neer.

Het koor zet zich in voor een goed doel. Namelijk het bieden van een vakantie in Frankrijk voor kankerpatiënten. De EZH heeft een bijdrage gedoneerd. Toch was er de vraag; “waar kan ik een persoonlijke bijdrage op overmaken”. Welaan dat kan op NL59RABO0101472439 tnv St. Zingen voor je Leven in Frankrijk o.v.v. Xmas Carols 2016

Wil je meer weten van het goede doel; www.zingenvoorjeleveninfrankrijk@gmail.com

//www.kankerinbeeld.nl/zingenvoorjeleven/zingen-voor-je-leven-almere/

//www.zingenvoorjeleveninfrankrijk.nl/kanker-in-beeld/

Bij de uitgang deel ik het einde jaar EZH blijk van waardering uit. Twee paar handschoenen. Een set voor de winter en een voor de zomer.

“5 jaar handen uit de mouwen

Leverde een buurt om van te houden

Voor een succesvol EZH vervolg

Verdienen je handen bijzondere zorg.”

 

 

Zaterdag, Windbosdag

Beter een halve WWO dan geen WWO. Onder dat motto trekken er vandaag 13 bosarbeiders het windbos in. Onze ode aan Toon; “wat ruist daar in het struikgewas?”

“Heerlijk om dan een uurtje aan de lianen van de clematis te hangen en/of  braam uit te steken in het windbos” stond er in de uitnodiging. Maar eerst ,als de bus is leeggeplunderd,

dscf7064

dscn2176

 

is er een instructie. Ja je denkt toch niet dat wij zomaar in het bos aan het spelen zijn.

dscf7067

Neen, ons werk dient een hoger doel. Er is verbazing alom om die enorme trek en wurg kracht van de clematis. Dat deze vernietigende woekeraar zich niet zo maar gewonnen geeft werd aan de lijve ondervonden.”Heeelp , ik zit vast” riep Ine toen een clematis in doodsnood op haar stortte.

dscn2203

Het leek wel zo een grote diepzee octopus. Even verderop hangt Trees  met haar gehele gewicht aan de lianen.

dscn2200

“Nicolette, heeelp”. En waarachtig, je gelooft het misschien niet. Daar valt Kees als een boomstam ter aarde. Die bleek aan de andere kant van de liaan bezig te zijn. Hij ziet de humor van de situatie wel in. En roept. “Jane, ahoooeeee, where are you”. Aan de andere kant van de plek vraagt Anita aan Martin. “Wat zegt ie”? .” Ik weet het niet zeker maar ik meen het slotstuk uit de Messiah te horen”. Wat een culturele eruptie!

dscf7085

dscn2197

dscn2195

 

Tot besluit een foto van de strijders tegen de clematis.

dscf7091

Ine is dan al met een brancard afgevoerd. En Arjen maakt de foto en heeft geen zelfontspanner.  Camelia en Rob zorgen voor een feestelijke kerstafsluiting. Lekker even met de benen omhoog.

dscn2208

dscn2210

dscn2216

 

Wie staan er volgende week op de foto?

De plaatjes van Martin staan op www.hoekinzicht.nl

Zondag. Kerstmis.

Met een kerstpuzzel van Arjen. Een makkie deze week. Een woord van 9 letters.  De eerste letter is een k , die krijg je cadeau. Het is per slot kerst.

Tweede en laatste letter van

dscn3484

Laatste letter van de

dscn3517

Laatste letter van de

dscn3521

Vierde en 7 e letter van de

dscn3530

Tweede en voorlaatste letter

dscn3547

 

Volgende week zaterdag weer een halve WWO met een drijf  jacht op clematis en braam. Start om 10 uur. Einde 11.30 uur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén