www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

De Uithoek, EZH Weekjournaal, Pipo-wagen, Vogelbos, Zelfbeheer

Eerste weekjournaal van 2016, 4-10 januari

Maandag
Lap plaatst alle binnen bakken van de afvalbakken retour. Voor het gemak doet hij nu ook pedaalemmerzakken in die bakken.

Dinsdag
Bram en Rob onderzoeken waar de til aankopen het beste kunnen plaatsvinden. Ton bestelt een nieuwe accu voor de tractor. Lap heeft een nieuw spelregelbordje gemaakt en geplaatst op de paal naast de Jeu de Boulesbaan. De vorige was gevandaliseerd door de bekende jongens.

CIMG1677
Woensdag
Bram, Rob, Lap en ik hebben een kort overlegje over de voorbereiding van de nieuwjaarbijeenkomst, het afronden van het plein en over de vraag van Stan London om bij ons zijn stage te mogen doorbrengen.
Bij Greet wordt gefilmd voor het programma “Binnenste Buiten”. Het thema is tuinvogeltelling die op 16 en 17 januari  zal plaats vinden.
Het programma wordt op 18 januari uitgezonden.
Greet zal nog een oproep doen of er liefhebbers zijn die mee willen tellen

Donderdag
Lap had ontdekt dat de twee borden op het wandelpaneel met te korte schroefjes waren vastgezet. Die schroeven sprongen hem namelijk om de oren toen hij bezig was met een uitdeukactie. Die actie was nodig omdat vandalen geprobeerd hadden het bord van een gat te voorzien. Lap heeft alle schroeven vervangen door langere.

Vrijdag
In de Pipo spreken wij, Rob, Bram, Rob en ik, Stan London, onze nieuwe stagiair. Tot eind februari kun je hem in de wijk tegenkomen.
Lap maakt een extra zwerfvuil rondje.”Het viel mee, het was maar 1/3 vuilniszak” deelt hij na afloop opgelucht mede.
Lap heeft ook een wandelpalen controle gelopen. “Het 1e paaltje was afgebroken daar waar je de dijk oploopt het orchideeënveld in en opnieuw ingeboord. De 2e paal moest ik een andere plaats geven want na de storm is het wandelpad wat verschoven.”
Lap heeft van Ton de nieuwe accu voor de tractor gehad met acculader. Montage zal zo spoedig mogelijk plaatsvinden.

Zaterdag
Bram, Thom, Ouwe en ik zorgen voor de afronding van “het plein”. Bram en Thom leggen de laatste tegels.

IMG_1442

Ouwe heeft zijn steenzaag meegenomen. Ouwe en ik puzzelen de gaatjes dicht.

IMG_1440

Thom trilt tot besluit het gehele plein af…

IMG_1448

…en wij vieren de afronding met het afzanden. Kinderen, nu is het jullie beurt.

De Vogelbossers hebben een geslaagde eerste werkochtend van 2016. Lap doet verslag;
“Ik begin maar weer met het weer want het is frappant we hebben het meestal droog. Ook nu weer, als we klaar zijn gaat het ‘s middags regenen.
Anneke en ik zijn vooraf even door het bosje gelopen om te kijken welke zieke iepen eruit konden. Ook gekeken of er nog wat veranderd moest worden aan de takkenrillen. En gehad over de afvoer van de stammen gelegen buiten het bosje.
Nadat ieder aanwezig was werd het werk verdeeld. Een aantal (Marrie, Anita, Nicolette, Anneke, Dick en Charlotte) bemoeide zich met het zagen van de zieke iepen en het ophogen van de takkenril. We hadden er een verrassing bij, namelijk een nieuwe stagiaire Stan London van het Groenhorst College die voor het eerst meedeed. Hij wilde graag beginnen in het Vogelbosje. Hij had hard gewerkt en bij het einde van het werk zei hij: Ik heb op deze eerste dag al meer geleerd dan bij mijn vorige stageplek.

CIMG1679
Johan en Hans begonnen vast met het scheiden van de stammen van nog goede en slechte stammen om later in het Windbos te brengen door Paul, Nicolette en Hans. De goede stammen gaan dan naar Greets open plek voor een kijkhut en de slechte stammen worden achter een takkenril gelegd voor de begroeiing van plantjes, paddenstoelen en insecten.
Toen kwam Bert wat later met een aanhangwagen en zei: waarom doen we het nu niet. En zo werden alle stammen aan de noordkant van het bosje afgevoerd en Paul blij. De andere hoop op de hoek van het Hoekwierdepad wordt later gescheiden en afgevoerd.
Nog een verrassing. Tijdens de pauze vroeg Buster en zijn vriend Skyler of zij mee mochten helpen om de stammen af te voeren en na overleg mocht dat. Dit om ze te laten zien wat wij zoal in het bos doen en het begrip hiervoor.
Buster en Skyler hebben serieus en hard heel wat stammen afgevoerd op de plek bij Greet en de takkenril.
En uiteraard was Martin aanwezig voor de mooie fotoreeks te zien op www.hoekinzicht.nl
Ook heeft Martin voor de koffietafel gezorgd en door Elise gebracht heerlijke Friese koeken.
We hebben het ook nog even over zand gehad op de wandelpaden omdat het altijd zo kledderig is maar daar hebben we het de volgende keer wel over. Het was weer een geslaagde ochtend.

In de avond, na de nieuwjaarsbijeenkomst zijn wij met een grote groep mensen geweest in het Groenhorst College voor de uitvoering van muziekvereniging St.Hubertus waar Anneke Smit ook in speelt. Er waren diverse orkesten met zanger en een zangeres. Samen met een glas champagne van de vereniging was het een afwisselend en geslaagd optreden.”

Er zijn 49 deelnemers aan de EZH nieuwjaarsbijeenkomst. Een gezellige en ontspannen vijfde editie. Martin zorgde voor de digitale transparantie.

IMG_7285presentatie jaaroverzicht

IMG_7284presentatie jaaroverzicht

Na de presentatie van het EZH en vogeljaarverslag en de ontluisterende google rondgang door de wijk van 5 jaar terug wordt door Ton het buffet geopend. Het buffet kent weer verrassende en smakelijke hoogtepunten.

IMG_7291de traditionele lekkere hapjes

Ook dit jaar tonen Camelia en Rob hun onmisbare bijdrage. En wat hebben wij elkaar veel te vertellen. Niet te geloven!

IMG_7293babbel de babbel

IMG_7297babbel de babbel

IMG_7298babbel de babbel

Bijgaand de linken naar het vogeljaarverslag en het jaarverslag van EZH:

Zondag
Lap doet ook een kort verslag van de nieuwjaarsreceptie van de Uithoek.
“Ook weer gezellig. Aardige opkomst +/- 35 bewoners inclusief Dick en Tiny waarbij Dick tot erelid is benoemd. Nieuwe ideeën geopperd waarbij Hans zei, kom dan naar het EZH overleg op 9 februari om ze in te dienen. Uiteraard hebben we over enkele bewoners gesproken die ons ontvallen zijn. Na de vergadering is iedereen nog lang nagebleven onder genot van een hapje, glühwein, koffie en een heerlijke krentenbol. Wat er allemaal besproken is wordt later in het verslag medegedeeld.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén