www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Wijkwerkochtend, Windbos, Zelfbeheer

Clematislianen, nestkasten, sneeuw en koek en sopie; de ingrediënten van een succesvolle wijkwerkochtend.

Inclusief de kinderen hebben 35 mensen zich prima vermaakt tijdens de eerste Hoekwierde wijkwerkochtend van 2013. 19 mensen hadden zich afgemeld. Jammer genoeg zijn enkele op het laatste moment geveld door ziekte en zeer. Greet, Ad en Bert, van harte beterschap.
De ochtend kende vijf teams; het serviceteam, de snoeiploeg, de montage ploeg , de ophangploeg en de boswerkploeg.
Het serviceteam bestaat uit Yvonne en Henk voor een geweldige koffie/thee/koffiemelk met eigen gebakken thee aanbod en Susan had vrijdag een supersnert samengesteld. Twee grote pannen vol. Met elkaar een geweldige koek en sopie.


En Mira zorgde voor het moppen na afloop nadat de afwasploeg alle kopjes en schotels weer spic en span op de plank hadden terug gezet. En van Ine komen de foto’s. Jammer voor Yvonne dat zij de afronding niet mee kon maken. Dank voor je enthousiasme en wij wensen je een voorspoedig herstel.
Marrie en Anneke vormen de snoeiploeg en zij nemen een paar appelbomen voor hun rekening.

De montageploeg mocht gebruik maken van het atelier van Anne Marije. Anne Marije, namens de hele montageploeg, hartelijke dank voor deze geweldige huisvesting . De opgezette dieren moeten in aandacht concurreren met de bouwpakketten. Af en toe zie je groot en klein met een beest onder de arm het pand verlaten. Teun, Tanner, Sundi, Timo en Hyden maken met hulp van Willem en Hans (de werkvoorbereiders), Anne Marije, Marion, pappa’s en mamma’s het ene nestkastje na het andere nestkastje.

En later op de ochtend gaan Teun en Sundi eigenhandig hun eigen huisjes ophangen.
De montageploeg bestaat uit sterke man Ton en sterke vrouwen Hester en Anita. Met twee ladders, boor en schroeven gaan zij allereerst naar de plek waar alleen vogelhuisjes gebouwd mogen worden.
Ton test eerst of de boom het nestje wel kan dragen.

De ladders worden gezekerd in het ijs en terwijl de wind bijna het leven uit de sterke mensen en de machine haalt worden de huisjes voor nieuw vogelleven opgehangen. Hier is een flat taboe. Wij zorgen wel op een andere manier voor een gekraagde roodstaart. Na de pauze zorgt de ophangploeg ploeg voor kasten in het Windbos.
Willem heeft het idee om de kasten een GPS code te geven zodat midden in de zomer de kasten snel gevonden kunnen worden. Er komt nog een aparte kinder nestkasten educatie route. Er zijn 6 nestkasten met een ruitje en een deurtje waar kinderen het broedproces kunnen gaan volgen.
En de sperwer zorgt er voor dat er niet te veel vogeltjes komen. Daar hebben wij de gemeente bouwers ook niet voor nodig.

Tot slot is er de bosploeg. Zij gaan de clematis en de braam te lijf. Wouter en Fred voelen zich al snel Tarzan en doen een wedstrijdje wie het hoogst kan klimmen. Bij een ieder verbazing over de sterkte en hechtkracht van de lianen. Twee uur hard werken en als je dan ziet wat wij gedaan hebben. Er is nog zo veel te doen. Wij zijn met 13 man; Wouter, Bram, Fred, Margreet, Ans, Leida, Nienke, Rene, Anton, Guido, Thom, Arjen en ik. De volgende keer kunnen hier wel 5 ploegen aan het werk.

Dus, je weet wat je te wachten staat.
Allen, dank voor weer een geslaagde wijkwerkochtend. Tot de volgende keer; 23 februari. Noteer maar in je agenda.

  1. Paula

    En het inspectieteam komt zondag in actie ;-)) Komt goed, want het verslag en de plaatjes zijn veelbelovend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén