www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Kwelbeek, Natuur kinder speelparadijs, Wijkwerkochtend, Windbos

Burendag , tevens WWO, van 28 september 2019.

 

Een heel bijzondere WWO  tijdens de nationale burendag. Sponsorloop brengt ruim 400 euro op. Prachtige vos, vlinder en vogel  kinderkunst. De vogelhut krijgt een juweel van een entree. Borders gepolijst. Burenhulp in optima forma. Totaal 10 kinderen en 41 volwassen deelnemers .

Zaterdag 28 september. Het is nationale burendag.

Bij ons een regulier WWO.

Totaal nemen 41 volwassenen deel aan de activiteiten. De 10 kinderen  niet meegerekend. Er is groenonderhoud in de borders en bij de vogelhut is er de eerste toepassing van kastanje palissade hout. En er is een heuse sponsorloop. Op initiatief van Tim, die een mooie glijbaan op de plek mist. Loraine organiseerde de sponsorloop . Opa Gerard en oma Marga zijn uit stad  ontvoerd voor het bemensen van de stempelpost.

Eerst poseren de kinderen bij het laken.

Na een warming up

start de run.

De kinderen worden enthousiast aangemoedigd door  alle deelnemers.

Er zijn opstoppingen bij de stempelpost.

De kids vliegen over het parcours, al dan niet geholpen door papa’s en mamma’s.

Lars zweept het publiek op en zet de wave in.

Na een korte poging stopt opa Hans met zijn record poging.

Roan heeft als eerste zijn 10 stempels. Tim en Bram zijn hele goede tweede. Alle anderen bezetten samen  een prachtige derde plek . Wat een succes. Na de loop is er voor ieder een versnapering. Tim mag aan opa Paul een cheque overhandigen.

Een cheque , goed voor 400 euro. Wat een geweldig actie. Tim, Daan, Lars, Bram, Bryan, Justin, Amaya, Neyana, Roan en Lynn en alle sponsoren, hartelijke dank.

Na de overhandiging van de cheque volgt een rijtoer voor de toppers.

Na afloop van de sponsorloop is het gezellig met de heerlijke DE koffie en thee van Rob.

Een deel van de kinderen blijft voor de afterparty met vossen, vlinders en vogelhuisjes. Lars , Daan, Bram ,Tim, Lauren en Amaya kijken eerst de kat uit de boom

maar vermaken zich later met knutselen en schilderen.

Jan Cremer is er niets bij.

Dank aan Loraine, Mark, Lianne, Alfred en Yvonne voor de bijna een op een begeleiding. Een beetje hulp is nog nodig op de leeftijd van de kids.

Diana en Jan zijn al voor de start begonnen in de de borders .

Zie je die concentratie bij Jan. Kijk maar goed want dat zie je niet zo vaak. Na de sponsorloop sluiten velen aan. Simon, Anton, Bram , Margreet, Marlies, Anneke, Els, Eline, Marrie,  Winnifred, Greet, Hester, Ad en Henk, zijn van de border partij.

Joop is niet bij de kwelbeek weg te slaan.

De  vogelhutters maken een palissade entree van de hut.

“Pas op, daar heb je Greet, die komt inspecteren.” “Oh, wat een kritische blik!”

Aangedaan moet Greet naar buiten begeleid worden.

Regien, Rudy, Ruud , Johan en Mike zijn zo fanatiek bezig dat zij de koffie overslaan en te laat zijn voor de soep van Maudy.

Als het niet was gaan regenen waren zij nu nog bezig. Dat geldt ook voor Lap en Bram die het verzamelde groenafval afvoeren naar de nu weer volle korf.

Wij kijken terug op een heerlijke en geslaagde burendag. Lap neemt na afloop nog een weldadig trekkie van zijn saffie.Buiten het zicht van de kinderen, dat wel.

De volgende WWO is  op 2 november. Dus niet op 26 oktober. Het is op 2 november  de jaarlijkse natuurwerkdag . Met als thema biodiversiteit. Daar moeten wij natuurlijk aan meedoen. Reserveer svp in je agenda.

  1. Fietje Metselaar

    Zoals altijd geniet ik NU extra van het nieuws van SPONSORLOOP van de kinderen en activiteiten die door vele enthousiaten begeleiders geregeld zijn.
    Als je niet meer naar buiten kan = gezond = geniet je dubbel van alle dingen die in de Hoekwiere gebeuren en per mail nar ons wordt doorgetoeterd = dank daarvoor !!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén