www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Wijkwerkochtend, Zelfbeheer

Boerenopstand bij wijkwerkochtend .

Omroep Flevoland heeft een programma “ mij een zorg”. In dat kader heeft de omroep ons gevraagd bij ons opnames te mogen maken. Dat is vandaag gebeurd van 900- 1400 uur. Het programma duurt 9 minuten en wordt uitgezonden op 8 oktober.

Om 9 uur arriveerden bij het KWAM  3 man van omroep Flevoland;Aernout Peket, presentator Martin Hop, cameraman en Geert Hein van der Neut, de regisseur.

Afbeelding 144klein

 

Hier zie je AM die geïnterviewd wordt met op de achtergrond de figuranten Willem, Rob, Bram en Lap. Als even later het filmtrio naar de kindertuinen gaat maken de Kwammers het werk af. De elementen worden vandaag verankerd door een gietlijmbeton mengsel aan te brengen.

Afbeelding 143klein

Afbeelding 146klein

Hassan, Nada, Irma en Tiny zijn ook vroeg op pad om de kindertuinen te laten zien.

Afbeelding 145klein

Bram, Lap en ik laden het gereedschap voor vandaag in en net op tijd zijn wij bij onze traditionele start plek. De opdracht voor vandaag is simpel. Er zijn drie groepen, de hooiers ,de grote velders en de vliegende kiepen. De hooiers, Anton, Elly, Nicolette, Ad, Wouter, Teun en ik hooien  wat  gisteren is gemaaid. Je weet wel, met die maaier van Ballast Nedam die wij van Jan konden lenen. Jan, bedankt. Gemaaid is er langs de gracht, op de open plekken in het bos en op de plek waar niet gebouwd mag worden.

Afbeelding 147klein

Afbeelding 150klein

Afbeelding 151klein

Afbeelding 152klein

De grote velders  , Trees, Diana, Simon met wijkwerkhond  Anoek, Yvonne en  Henk schoffelen en maken de borders groter om vaste planten te kunnen gaan planten voor nog meer kleur de komende jaren.

Afbeelding 154klein

Tot slot, de vliegend kiepen , Bram, Willem, Lap, Marion, Ine  en Rob hebben  de rol om quasi nonchalant met maaier, borstel, kantenknipper , peren en blazer door het beeld van de cameraman te gaan scharrelen. En Ton is onze verbindingsofficier van dienst en mag de vragen van Aernout beantwoorden.

Rust en bijbabbel momenten tijdens de koffie van Camelia en Rob1 en de soep van Elise en Rob2.

 Ondanks de aanwezigheid van het filmtrio is er vandaag veel werk verzet. 90% van het hooi is gehooid en de borders zien er weer pico bello uit. Op een stukje struikenborder na. Diana en Margreet werden hinderlijk lastig gevallen. Hun nijvere inzet bracht beroering in een groot wespennest en sommigen hebben de twee dames als in een Walt Disney film door een zwerm achtervolgd in de gracht zien duiken. Ja en dat is natuurlijk niet gefilmd!

Aan het eind van de koffiepauze toont Lap de primeur van de dag. Hij showt de infotegel die bij de hoeksteen komt te liggen.

Afbeelding 160klein

Afbeelding 163klein

De tegel is bedacht door Bart. Ook bij andere bijzonderheden komt zo een tegel. Via een QR code kun je info van de site ophalen en zo kun je voor vrienden en familie heel wat te weten komen over al het fraais en bijzonders  in onze wijk.

Vlak na de koffiepauze moeten wij van regisseur Geert Hein een toneelstukje  opvoeren. Dat schijnt in elke uitzending van het programma “mij een zorg” te gebeuren. Deze keer spelen wij  “Boerenoorlogje”.

EZH-Flevo7644

Wij moeten elkaar te lijf gaan met harken, vlegels en zeisen. En dan komt daar vredestichter Lap op de maaier om een ieder de vrede te laten tekenen. Ben benieuwd hoe dat straks op de film staat. Het drankgelag is in ieder geval buiten beeld gebleven.

Na de bijzonder soep

Afbeelding 164klein

Afbeelding 165klein

, gesponsord door de kaasmakerij van haven , van Rob en Elise ruimen Bram en ik het gereedschap op. Het filmtrio gaat met Ton, Lap en Willem nog een kijkje nemen bij het eendenhotel en de hanging baskets. Wij zullen het allemaal kunnen gaan zien. 8 oktober, omroep Flevoland, mij een zorg. Kwart voor 6 en ieder uur een herhaling.

Tot slot het recept van de soep van de dag.

VEGETARISCHE PINDA/MAIS/TOMATENSOEP

250 gram ongezouten pinda”s

Blikje maïs

Blikje tomaatblokjes

2 blokjes groentebouillon (voor 1 liter)

2 uien in stukjes

Teen knoflook fijn gesneden of geperst

Stukje verse gemberwortel fijn gesneden

1 theelepel ketoembar

2 eetlepels ketjap manis

150 gram taugé

Peterselie

Ui en fruiten in beetje olijfolie met de knoflook, gemberwortel en ketoembar, 10 minuten zachtjes bakken.

Ondertussen de pinda’s malen in een keukenmachine. Mag fijn, maar moet geen pindakaas worden.

Bouillonblokjes met water toevoegen. De helft van de maïs en de helft van de tomaatblokjes. Even laten doorkoken.

Dit soepje met een staafmixer fijnmaken.

Hierna voeg je de gemalen pinda’s, de rest van de maïs en tomaatblokjes en de ketjap toe.

Soep ca. 10 minuten zachtjes laten doorkoken. Goed blijven roeren. De pinda’s willen nog wel eens naar de bodem zakken en flink aanbakken.

Serveren: In kom een klein beetje taugé, hierop schep je de soep. Garneren met peterselie. Geef er een stuk Turks brood of stokbrood bij.

Eet smakelijk.

Voor de liefhebbers: voeg twee theelepels sambal toe

  1. Wil Neering

    Jammer dat we het niet hebben kunnen aanschouwen. We waren elders in Almere, deden mee met het Havenkom bridgetoernooi en dat was ook heel gezellig. Het soepje lijkt me heel apart.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén