www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Windbos

Beachvolley in de Hoekwierde

Gejuich en hartstochtelijke oerkreten overstemmen het geluid van de vogels of van de wind. Dat is elke zomeravond aan de orde als er gevolleybald wordt op “het zandje” achter Hoekwierde 57.
Maandag tref je er de dames, dinsdag de mannen en donderdag de recreanten. Al die mensen zijn verbonden aan een vereniging. Gek eigenlijk dat er zo weinig buren gebruik maken van deze geweldige voorziening.


“Waarom”, vraag ik aan Paul. “Weet ik niet, het is er nooit van gekomen om de buurt uit te nodigen”.
“Vertel is wat over dit veldje” ga ik verder. “Nou oorspronkelijk stond op deze plek het Hoekwierde “jeugdland”. Kinderen uit de straat hadden hier hun huttendorp. Tijdens een vakantie hebben wij extreem veel gebadmintond . Toen wij na die vakantie thuis kwamen hebben wij wat hutten tegen de vlakte gegooid en hebben wij een badminton veldje gemaakt. Dat heeft twee jaar dienst gedaan. Toen onze kinderen getalenteerd bleken voor het volleybal is dat veldje omgezet in een volleybalveldje. Onze zonen Mark en Casper waren toen, begin jaren negentig, dagelijks aan het trainen. Toen zij snel behoorden tot de nationale top werd er regelmatig door de nationale top hier getraind. Nergens in het land was er toen zo een mooie trainingsvoorziening.Weber en Weber zijn mede door dit veldje drie keer jeugdkampioen van Nederland geweest. Tot vorig jaar werd er 5 avonden in de week gebruik gemaakt van het veldje. Nu zijn het drie avonden en is er dus voldoende gelegenheid voor de buurt om kennis te maken met het spelletje. Je speelt 2 tegen 2 Dus als je 4 mensen hebt die het eens willen proberen meld je dan bij mij aan.”

Heb je zin om op woensdag, vrijdagavond of  op zaterdag of zondag kennis te maken met beachvolleybal dan zal Paul je informeren over de regels en je verder op weg helpen.
De minimale groepsgrootte is 4. Meer is altijd goed.

Paul Weber
Hoekwierde 57, tel.: 5314557
weberlaurent@kpnmail.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén