www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Zelfbeheer

Bandenexperiment

Nog even de aanleiding. De gemeente heeft bij het groot onderhoud langs de gracht de oude banden terug geplaatst.

Deze banden zijn fors beschadigd en redelijk hoog geplaatst. Van meet af aan hebben wij kanttekeningen geplaatst bij de gemeente. Het ziet er niet uit en bij het maaien van het gras is er kans op beschadiging van de maaimachine. Onze bezwaren zijn niet erkend.
Wel hebben wij kunnen afspreken dat wij nieuwe banden krijgen als wij die zelf plaatsen. Een experiment dus.

Vrijdag was het een banden experimenteer ochtend. Hans en ik haalden 14 opsluit banden  eruit. Pittig klusje want het zijn zware joekels. 25x15x100 cm beton per stuk. Toen die dingen eruit lagen ontdekten wij pas dat de geleverde nieuwe banden een andere maat hebben; 20x10x 100 cm.
Gelukkig waren Sebastiaan en Martijn dichtbij en binnen een uur waren de oude banden weg en vervangen door de vereiste maat. Een ander geluk was dat het kleinkind van Jos en Lidia op een oor ging en Jos kon komen helpen. Samen met de doping van de koffie van Kees  ging het  nu heel wat vlotter. Tegen enen hadden wij de nieuwe banden erin.


Met 3 man vereist het vervangen van 15 banden ruim 2 uur. Het betreft totaal .. banden. Dat betekent .. dagen. Wij stelden met elkaar ; leuk experiment maar zonder extra hulp houden wij het voor gezien.
Onze vragen zijn;
Vinden jullie het vervangen van de banden zinvol en nuttig? En zo ja: ben je bereid een handje te helpen? Het zware werk is voor rekening van de ervaren mannen. Maar het aanstraten, vegen en schoonmaken kan bijna iedereen
Maar zoals gezegd, dit is alleen een zinvolle investering als de nieuwe situatie een aantoonbare verbetering is en er extra hulp komt.

Reparatie lichtmast
Hans constateerde dat er iemand, zijn of haar naam stond er niet bij, een lichtmast had aangereden. De paal stond stevig uit het lood en de lichtkap zat los. Vrijdagochtend hebben wij bij het bandenexperiment en passant de scheefgereden lantaarnpaal weer recht gezet en de lichtkap gerepareerd. Integraal Hoekwierdebeheer maakt ons all round inzetbare vakmannen.

Groet,

Paul Weber

  1. Rob en Elise de Jager

    Jullie hebben wel eer van je werk. Het ziet er prachtig uit! Het verschil is zeer opmerkelijk. Bestraten en zand slepen is niet onze sterke kant, maar helpen met vegen kunnen we natuurlijk wel. Als we thuis zijn als jullie verder gaan willen we graag voor de inwendige mens zorgen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén