www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Zelfbeheer

Achter de Hoekwierde-schermen

Afgelopen week achter de Hoekwierde-schermen

Purmerend
Op dinsdagochtend 24 januari mocht ik in Purmerend voor 7 wijkmanagers, de manager beheer, een vertegenwoordiger van de woningcorporatie en de beleidsman van wijkbeheer ons Hoekwierdeverhaal vertellen.
Rob Gigengack van de gemeente Purmerend had in december in het Wierdendok ons verhaal gehoord. En hij was heel enthousiast over hoe bewoners zelf aan het “beheerstuur” zitten en wilde het ook zijn collega’s laten horen.
Na een uurtje met veel vragen en complimenten voor de Hoekwierdenaren gaf de gemeente Purmerend aan graag een keer bij ons op bezoek te komen. Ze willen met ambtenaren en burgers zien hoe wij ons gebied onderhouden. Als dank kreeg ik een bos bloemen en een trommel plateeltjes mee. Wordt vervolgd.


Groenbeleid Almere
Woensdagavond waren we met vier Hoekwierdenaren we in het gemeentehuis bij een dialoog over het nieuwe groenbeleid van de gemeente Almere. Elize, Marion, Hans en ikzelf hebben samen met andere initiatieven gesproken over hoe het in Almere (niet) werkt.
De ambtenaren hadden een goed luisterend oor en nemen de opmerkingen en ideeën mee in hun beleidsnotitie. Opvallend was de zorg van het afbouwen van de subsidie van Landschapsbeheer Flevoland. Zij begeleiden een flink aantal bewonersinitiatieven die nu in de problemen lijken te komen. Ook de vrijwilligers van het Vogelbos hebben deze zorg.
Tegen tien uur verlieten de laatsten het gemeentehuis en wisselden op de stoep nog hun gegevens uit. Wordt ook vervolgd.

Groene Pluim
Donderdagmiddag 26 januari was ik in de Duurzaamheidswinkel op het Bordes in Almere Stad. De EZH was genomineerd voor de Groene Pluim 2012. Samen met tien andere groeninitiatieven. We kregen de Groene Pluim niet, die was voor de natuurvriendelijke oevers bij het golfpark in Dronten. Wel waren er extra lovende woorden van directeur Vera Dam van Natuur en Milieu Flevoland www.nmfflevoland.nl.
Vooral de grote betrokkenheid van vrijwilligers, de actueel en mooie website en het voorbeeld voor andere buurten sprak haar er aan. De EZH werd uitgenodigd om lid te worden. Wordt besproken.

Komende week achter de schermen
De zoektocht naar onze grasmaaier wordt voortgezet. Alhoewel het nu eerst extra koud wordt buiten, gaat het gras met een goede maand weer groeien. We hebben dus enige haast.

Woensdagmiddag praat ik met Ernest van der Linden. Ernest is voorzitter van de Vereniging Vrienden van het Cascadepark (Almere Poort) en wil graag van onze ervaringen leren.
Klik hier voor de link.

Groet,

Ton Huijzer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén