www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Pipo-wagen, Zelfbeheer

EZH journaal van week 44; 27 oktober tot 2 november

Maandag
Elly en companen schonen de steigerborder. Ouwe en ik praten bij en maken een rondje door de wijk. Vooral in het bosvak  tegenover 1-5 staan wij stil en krijgen gezelschap van Arjen, coördinator voor dit project , en Hans.

Afbeelding 172klein

Wij constateren dat de omvattende iepen opslag en de grote populier hier de bosontwikkeling negatief beïnvloeden. De komende twee zaagdagen zal de zaagploeg dit hoekje gaan uitdunnen. De moeilijke en grote bomen gaan geveld worden door de gemeente.

Dinsdag
Ouwe is al weer in de wijk. Nu loopt hij samen met Anneke en Lap door het vogelbos om te bepalen hoe het bos nog mooier kan worden en welke abelen er dit jaar geveld kunnen worden. In de middag is het feest voor Finn, Teun en vrienden van de grote bladerenhoop. Zij gaan met de bladblazer aan de gang op het grote veld. Die berg bladeren zal de hoogste van Haven worden! Bram en Ton zorgen voor de veiligheid en instructie.

Lap speelt nadat hij de afvalhoopjes rond de jdb border heeft opgeruimd, verstoppertje achter het KWAM . Dat zie ik als ik tegen schemer de wijk in kom.

In de avond is er in de huiskamer de tweede en afsluitende reanimatie training. Het is er veilig en het gaat, na enige opstartfoutjes, goed met de cursisten. Met een toast wordt de goede afloop gevierd.

Afbeelding 180klein

Woensdag
Lap heeft overnacht bij het KWAM en nu staat er geen onkruid meer. Ook de jdb baan maakt hij spic en span.

Donderdag
Stagebegeleider van de dag is Bram. Uren is hij met Ian in gesprek over het project verfraaiing container. De inzichten vorderen gestaag.

Vrijdag
Het is mooi weer en een aantal van ons gaan naar buiten. Maaibaas Bram monstert op de fiets de lengte van de sprieten en concludeert. “Wij hebben wel een verdraaid lang maaiseizoen dit jaar. Maar wat moet dat moet” .

Afbeelding 191klein

Heel rustig maait de maaibaas een deel van de wijk en die knapt weer zienderogen op. Langs het bos loopt de machine vast maar met de hulp van nodige paardenkrachten kan de maaibaas weer verder. Lap maakt de haag en de boomspiegels bij het KWAM schoon. En leegt alle afvalbakken. Decia en Sundi hangen gordijntjes op in de Pipo.

Afbeelding 194klein

Lap en ik brengen de Pipo naar een mooi plekje in de lichtjesroute. “Lap, jij mag het zeggen”. “Nou”, zegt Lap. Dan zetten wij hem bij Lapland.”

Tijdens de Lichtjestocht logeerden er twee heksen in onze Pipo-wagen. (31 okt 2014)

Irma, Linda, kids, pappa’s en mamma’s zijn druk bezig met de voorbereidingen.

Afbeelding 193klein

Afbeelding 196klein

En het resultaat is prachtig. Overal branden de lampjes en op verschillende plekken is er in de route iets bijzonders te beleven.

Eén van ons moet vandaag zielig binnen blijven. Dat is Ton. Hij zit met een groot aantal ambtenaren van de afdeling beheer rond de tafel. Hoe gaat het beheer beter afgestemd worden met de bewoners? Dat is de vraag voor de ambtenaren. Gaan zij een dag binnen zitten omdat te bespreken. Ik zeg; “Ga naar buiten en ga praten met de bewoners.”

Zaterdag
Ook in de Hoekwierde is het korte broeken weer. De warmste dag ooit sinds het moment dat de temperatuur gemeten wordt. Het is ook de eerste dag sinds de registratie van aanwezige winkelwagentjes in de wijk dat er een winkelwagentje wordt gevonden.

Afbeelding 188klein

Gaan wij dan toch een gewone wijk worden? Als ik de Pipo weer ophaal vertelt Linda enthousiast over het succes van de lichtjestocht. Jammer dat “kwajongens” voor een klein dompertje zorgden door potjes weg te schoppen, weg te gooien en te verplaatsen. Gaan wij volgend jaar een EZH-pottenwacht formeren??

Zondag
Ik ben bezig met het winterklaar maken van de volkstuin. Ik heb er vaste planten gekweekt. Ik spit ze uit en plant ze in de borders op het grote veld. Het gaat hard met de blaadjes. Er zijn al bomen kaal. Rob ziet dat de HB’s er nog fraai bij staan. De geraniums leven een tweede leven.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén