www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Vogelbos, Zelfbeheer

EZH journaal van week 41; 6 oktober – 12 oktober.

Maandag

Van Coby en Henk uit de Velden krijgen wij een kruiwagen vol met ligularia. Ik geef ze een plekje in de grote border op het grote veld.

Dinsdag

“Ik zag ze echt niet, sorry” zegt Willy van Ballast. Bij het maaien van de plek waar niet gebouwd mag worden ziet hij de wandelpaaltjes over het hoofd en hakselt ze tot pulp. Gelukkig heeft Lap er nog een paar op voorraad. Dus nieuwe paaltjes zijn snel door hem terug geplaatst.
Jeudeboelers spelen nu aan het eind van de middag. De start is om 15.30 uur. Je bent van harte welkom. Vandaag zijn er Kees, Henk, Dick, Tiny en Lap.

Woensdag

Thom, Rob, Bram en Lap verzorgen de HB douche. Het begeleiden van de laatste groei en bloei van die planten vergt een geheel verzorgingsleger. Deze week zijn ze er ook op gekleed, het team draagt verpleegsterkapjes. Als je het niet gezien hebt geloof je het niet.  Lap voert nog wat grachtmaaisel af en veegt en restaureert nabij de Kornbrug. Greet, Wim, Rob en ik maken een update voor de voorbereiding van de nacht van de nacht op 25 oktober as.

Donderdag

Ian is ziek geweest. Maar hij is terug en doet vandaag weer inspiratie op voor het vervolg van zijn stage bij de EZH. En jullie krijgen de complimenten van Lap. Hij heeft moeite met het vinden van zwerfvuil. Met een grote inspanning weet hij 1/3 zak gevuld te krijgen.

Vrijdag

Rob klust aan de pipowagen. De hele wijk wordt gemaaid en geblazen door het maaitrio, Lap, Kees en Rob.

Ine is gastvrouw van de  eerste reanimatie training avond. “Gaat het?!” gaat een eigen leven leiden. Na de theorie van Magda en Arjen is er de praktijk. Daar zijn een paar rondjes rond de tafel voor nodig om dat onder de knie te krijgen. De volgende training is op 28 oktober. Er is nog een plaatsje vrij. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Geef je op bij Ine.

reanimatie-hoekwierde4

reanimatie-hoekwierde1Zaterdag

Vogelbossers Anneke, Hester, Anita, Johan, Ruud, Marrie, Sophie, Dick  en Rob zagen, knippen en snoeien in en aan de randen van het Vogelbos. En krijgen lekkere koffie van Adri. Samen met Arjen en Cees denken wij na over de opbouw van het bosvak tegenover 1-5 nadat de bomen daar gerooid en opgeruimd zijn. Aan het eind van de middag pak ik de bosmaaier en haal het hoge gras weg daar waar de maaimachine niet bij kon.

Zondag

Rob en Ingela leggen de laatste hand aan pipo. Op het fietspad is een optocht van wandelende takken. “Dit is een mini werkmiddag” wordt  er uit een zo een bossage mede gedeeld.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén