www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH weekjournaal; week 51.

Maandag

Kees, Sonja en Elise zoeken samen met Ouwe twee bomen uit ter compensatie van de omgetrokken bomen. Het drietal geeft nogmaals aan de ijsvogelwand op de huidige locatie niet op prijs te stellen.

Het is weer druk op de kindertuinen . Eendrachtig wordt er geschoond en gespit. Voor de kinderen kan het nieuwe tuinseizoen niet snel genoeg beginnen.

Dinsdag

Jos en ik ruimen de zoutbak op. Wij hebben nog geen uitsluitsel of de brug nu in de strooiroute is opgenomen. Is dat het geval dan heeft Gerard gelijk en is vervanging niet nodig.

Kees inventariseert de meningen over de ijsvogelwand bij de bewoners van 135-142. De meerderheid is tegen het realiseren van de ijsvogelwand. Ik maak afspraken met Ouwe om aan die wens gehoor te geven.

Woensdag

De laatste zaagdag van 2013 is een groot succes. Armand, Arjen, Ate, Fred, Thom,Hans,Greet, Chris, Lap, Milko en ik ruimen alle schade van de grote gevallen populier op. Ook de wilg langs het fietspad wordt opgeruimd.

Afbeelding 052klein

Afbeelding 053klein

Begin 2014 zullen wij jonge bomen gaan planten op de plekken waar bomen gesneuveld zijn. De eerste zaagdagen van 2014 hebben al een bestemming. Dan gaan wij de stormschade in het wilgenbos opruimen.

Even verderop is Willem de schade aan het hek rond de moestuinen aan het restaureren.

In de avond gaan Hans, Bram en Ton in overleg met andere groepen uit Almere over de organisatie van een workshop over zelfbeheer. De groep is enthousiast en besluit nog een keer bij elkaar te komen om het succes van de workshop zo groot mogelijk te maken. De workshop staat voor 25 januari gepland.

Donderdag

Willem en Ton rukken uit naar de container in de Leemwierde. Daar zijn signalen van inbraak. De hele inhoud van de container wordt veilig gesteld.

De tegenstellingen tussen oppositie en coalitie zijn levensgroot. Zo blijkt tijdens de politieke markt. Het debat is ontaard in een traditioneel gevecht. Oppositie versus de coalitie. Het bouwen in het groen van de Wierden is verheven tot een heuse geloofs- en macht kwestie. En er zijn meer gelovigen voor bouwen in het groen dan groen beschermers. Dag vogels, dag bloemen, dag spelende kinderen!

Vrijdag

Lap haalt de afvalbakken op . Aan een opgeblazen bak hebben wij genoeg. Na Nieuwjaar zullen de bakken terug geplaatst worden. Aub mensen neem je afval voor twee weken mee naar huis. En gooi je afval niet op staat!

Zondag.

Kerst sfeer op het grote veld. Milko, Alfred en Erik bouwen op. Diana en Karin warmen de gluhwein. Het koor zing in.

Afbeelding 072klein

De tent stroomt snel vol,

Afbeelding 075klein

de vuurkorven branden.

Afbeelding 095klein

De kerstman heet welkom, wijst op de lekker hapjes en drankjes.

Afbeelding 074klein

Het koor zingt,

Afbeelding 077klein

het vuur verwarmt en de voice

Afbeelding 098klein

maakt het feest compleet.” We wish you a merry christmas”.

Afbeelding 096klein

Volgende week zaterdag is er voor de liefhebbers een wijk werkochtend. Lekker even buiten spelen tussen de kalkoen en de oliebollen. Op het programma staat nog een ronde bladblazen, opruimen bij de container en windboswerk.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén