www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Vogelbos, Zelfbeheer

EZH weekjournaal. Week 41.

 

Maandag

De EZH heeft een aanvraag ingediend voor de icoonprijs 2014 van Groen Dichterbij. Ton en ik gaan naar Lelystad om onze aanvraag toe te lichten. In november horen wij of wij nog in de race zitten.

DSCF8162klein

DSCF8165klein

AM sluipt snachts rond bij het KWAM. Allerlei kleurtjes licht worden getest. Rood, groen en blauw. Heb je een voorkeur?

Dinsdag

Vandaag wordt “ mij een zorg “ uit gezonden. Een geslaagde impressie van ons werk.

//www.omroepflevoland.nl/kijken/mij-een-zorg/08-10-2013

Woensdag

Lap, Willem en Armand hebben op de laatste dag van de mooie nazomer een maaidag. Zij maken er een hoop werk van. En natuurlijk blaast Lap het kaarsje uit.

Donderdag

Lap zit al vroeg op de dijk. Hij mist een paaltje van de blauwe route. Dan maar een bestaand paaltje een beetje blauw maken.

Ik zie Willy Wortel lassen. Wat gaat er daar gemaakt worden?

In de avond hebben Nicolette, Marion, Hans , Bart en ik een overlegje over hoe verder met de beschrijving van de blauwe route.

 Het lijkt ons leuk om de wandeling met verschillende brillen op te kunnen lopen. De ene keer voor de vogels, dan voor de vlinders. Of voor de historie en tot slot voor de flora. Alle brillen gelijk op kan ook maar dan kom je al snel ogen en oren te kort. Voor ieder wat wils. Wij gaan samen met Greet alle informatie die wij hebben verzamelen en opslaan. Wij willen onderzoeken of wij met de moderne media in handen die informatie thematisch kunnen gaan ontsluiten. Natuurlijk moet er ook meer informatie komen voor de mensen die die sociale media of een computer niet tot hun beschikking hebben. Wij willen huis aan huis door middel van een folder de leukste zaken onder de aandacht brengen.

Vrijdag

Voor het kunnen uitwerken van het wandelroute informatie plan vragen wij een subsidie aan bij het streekfonds Flevoland. Ook gaan wij voor de eeuwige roem door te dingen naar het beste beheerteam van 2013.

Vrijdag middag spreken wij met een bijzondere delegatie uit Hoogeveen.

Afbeelding 032klein

Wij maken kennis met Henk Derks , Klaas Smit, Jan Knol en Gea Lunsing.  Na de kennismaking laten wij de film “ mij een zorg “ in de Hoekwierde zien. De film brengt de tongen aardig los. Al snel vragen en spreken de gaten honderduit. Buiten is het koud en  regent het. Binnen is het warm en geëngageerd. Klaas zit op het puntje van zijn stoel. Wij sluiten hem in ons hart als hij stellig stelt dat je sociale problemen niet oplost met nieuwbouw. Daar zijn ze in Hoogeveen al lang achter gekomen. Vol ongeloof hoort hij onze verhalen aan over bouwen in het groen van de Wierden. Zullen wij Ed Anker in contact brengen met zijn collega?? Na een korte wandeling in de regen maken wij de balans op en wordt er na gegaan  hoe de ervaringen van de EZH in Hoogeveen gebruikt kunnen worden.  Al met al een leuke en leerzame discussie en uitwisseling.

Zaterdag.

De vogelbossers zijn actieve vroege vogels vandaag. Maaien, knippen en ruimen met een grote ploeg. En het is gelukkig droog.

Afbeelding 041klein

Afbeelding 042klein

Zondag

De EZH heeft een plekje op de markt die hoort bij de Almeerse dag van de duurzaamheid. Maar Rob O, Rob de J, Willem, Hans, Willem, Ine  en ik besluiten af te zeggen . De regen valt duurzaam gestaag naar beneden vandaag. Bah!

Oh ja, het is herfst. Van de week hebben wij kunnen genieten van die mooie noot bij Decia voor de deur en in het bos staan er weer volop paddenstoelen.

Afbeelding 027klein

Afbeelding 028klein

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén