www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH weekjournaal; week 40.

Maandag

Rob verzorgd restauratiewerk aan het KWAM.

Afbeelding 001klein

Thom spit berenklauwen bij de brug uit en schoont de gefreesde grond bij de steiger .

Afbeelding 002klein

Lap snoeit de laaghangende takken van de essen langs de gracht.

 

Ine, Rob en Camelia maken afspraken voor de lunch  de bezoekers vrijdag aanstaande. En ik breng de vingerbalk maaier terug naar Jan. Voor de mannen daar neem ik als dank appeltaart mee.

Decia maakt een prachtige folder over de EZH .

Dinsdag

Lap stapelt de gesnoeide takken en leegt de afvalbakken en depodog bakken. Er is volgens Lap een toenemend gebruik van de bakken.

Woensdag

Willem en Thom schonen de steiger. Willem geeft maailes. Als hij even niet kijkt staan daar plots “graancirkels”  op de dijk. Wie heeft dat nu op zijn geweten?

Lap rilt de takken. Ik help Willem met het ophalen van een klein kampeerwagentje. Willem heeft plannen om die kar te gaan ombouwen. Ik verklap nog even niets. Laat onze Willy Wortel maar zijn gang gaan.

Ballast stort 6 m3 aarde bij het KWAM.

Donderdag.

Een lange en zware dag voor Kees, Willem en Lap. In de middag helpt Jos. Zij gaan ,na het eerste werk zaterdag jl, verder met het schonen van de grachtenoever. Onvoorstelbaar zo netjes als de talud van de gracht er aan het eind van de dag bij ligt.

Afbeelding 006klein

Bram, Rob en AM zijn bezig met het KWAM. “ je ziet er nu niets meer van” stellen zij trots. “Waarvan?”.

Vrijdag

Lap restaureert een geschonken bosmaaiertje. weer een aanwinst voor de maaiploeg.

Willem brengt elektriciteits en water buis aan bij het KWAM

Ouwe, Mart, Camelia, Rob, Ine, Anne-Marije, Margreet , Bram, Lap, Simon, Thom , Willen, Ton en ik ontvangen 32 bezoekers van de gemeente Hollands Kroon.

Afbeelding 016klein

Zaterdag

Henk en Simon zijn bezig met de verfraaiing van een  struikenborder  op het grote veld. Zij creëren ruimte voor mooie fleurige nieuwe struiken en vaste planten.

Afbeelding 026klein

Het voltallige KWAM team , aangevuld met Michel vermaken zich een ochtend met de elektra en het dichten van het gat. De koffie voorziening is optima forma. Marion en Johanna bedankt!

Afbeelding 023klein 

Afbeelding 024klein

Afbeelding 025klein 

 

Aan het eind van de middag ploft het besluit van het college over  het bestemmingsplan de Wierden op de mat. Gelukkig heeft het college geluisterd naar het unanieme verweer tegen het verhogen van de bungalows. Dat is mooi. Ons  unanieme protest tegen de flat wordt echter van tafel geschoven. Wij zullen ons dus moeten gaan opmaken voor de discussie met en in de raad. Wij zullen de ondertekenaars ( 105 Hoekwierders, 4 veldenaren en 8 Kimwierders) van de EZH zienswijze allen informeren. Als je de nota van het college wilt lezen dan kun je die inzien bij een van de 64 indieners van een zienswijze.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén