www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH weekjournaal. No 38.

 Maandag.

Het is vandaag afsluiting van het kindertuinseizoen. Er zijn maar liefst 11 nieuwe kinderen die alvast een kijkje komen nemen. Volgend jaar willen zij ook een tuintje hebben. Na een klein uurtje hard werken met tuinen schonen en tuinafval weg kruien is er de afsluitingsceremonie. Er zijn lekkere hapjes, er is drinken en een ieder krijgt een echte oorkonde. Janneke krijgt de groene sponsor medaille. Ook zijn er leuke prijsjes. Ik mag een ieder toespreken en de grote groene kindertuin kabouter bokaal overhandigen.

Afbeelding 088klein

Afbeelding 089klein

Afbeelding 091klein

Afbeelding 097klein

Afbeelding 100klein

Afbeelding 094klein

En voor de mooiste tuin is er de gouden kindertuin bloem. Nada, gefeliciteerd.

Direct na de afsluiting gaan Willem , Ton, Thom en ik naar Henk die nabij het gezondheidscentrum een vastloper met de maaier heeft. Wij constateren dat de maaier niet ter plekke te repareren is. En wij besluiten na het eten de maaier op te gaan halen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar wat lukt ons niet. Na een uren rijden wij met de maaier op de kar de Hoekwierde in. Morgen rijden Thom en Willem de maaier naar Lelystad.

Dinsdag

Thom en Willem zijn de hele ochtend bezig met de maaier. De maaidokter kan geen prognose voor het herstel geven.

Met de bosmaaier loop ik een rondje in en rond het zandbos. Ik kan mij nu al weer verheugen op het nieuwe seizoen.

Woensdag

Op de fietsbrug is in de avond een proefopstelling voor mogelijke verlichting gemaakt. Op de positieve reactie van Willem na heb ik hier verder niets over gehoord.

Donderdag

Menno en Ton balen. Vannacht is er bij hen een autoruit ingetikt en het interieur is veranderd in een grote chaos van glas en kapot getrokken spul. Mensen, hou je ogen en oren open !

Willem en Bram zijn bezig met het stellen van de laatste elementen van KWAM. Daar komt Kyra , 7 jaar oud,  aan gefietst en zij parkeert kordaat haar fietsje. “Dag Kyra, kom je kijken”. “Ja”, zegt Kyra ,” ik wil wel eens weten wat jullie hier aan het doen zijn”. “ Kijk maar eens op het plaatje, dan kun je zien hoever wij zijn”. Kyra bestudeert uitvoerig het plaatje en laat de tekst op haar inwerken en zegt dan. “ Maar hoe zit dat dan, dat groen wat hier tussen moet komen kan toch niet groeien op het beton? Slimme meid, die Kyra.

Ik maai de open plek in het zandbos.

Afbeelding 124klein

Later in de middag ziet Paula twee kaboutertjes op de plek waar niet gebouwd mag worden in de weer met afzetlint , meetlint en paaltjes.

Afbeelding 122klein

Vrijdag.

Nu loopt er een hele colonne kabouters op de plek waar niet gebouwd mag worden. Simon, onze wijk kabouter specialist neemt waar dat er gemaaid, geseisd en geharkt is. Er ontstaat een levend groen protest.

Afbeelding 118klein

In de middag is er een delegatie uit Hoogeveen te gast.

Afbeelding 101klein

Willem neemt even waar voor de maaiploeg van dienst die zich akelig gedeinsd houden .

Zaterdag

De KWAM’ers zijn vroeg actief en stellen het laatste element en beginnen met het aansmeren van de elementen. Specie maken en met troffels en voegspijkers in de weer. Dat is nodig voordat de verankeringspecie kan worden aangebracht. Maar dat is voor later.

Op het grote veld zijn Yvonne, Henk, Simon enJan bezig. Kantjes steken en gaten ,die de grof vuil ophaaljongens maakten ,restaureren.

Afbeelding 115klein

Zondag

En Ine slaat op tilt. Ze maakt niet een maar twee herfsttafereeltjes .

Afbeelding 125klein

Volgende week is er weer de wijkwerkochtend. Ik reken op een grote deelname opdat wij een grote verscheidenheid aan activiteiten kunnen laten zien aan de gasten van de omroep Flevoland. Zij komen opnamen maken voor een uitzending op 8 oktober. De catering is al rond. Elise en Rob zorgen voor de soep en Camelia en Rob zijn er voor de koffiepauze. Geef je op.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén