www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Kunst en cultuur, Zelfbeheer

EZH journaal; week 36.

Maandag
Er liep eens een stel door het Windbos die op de open plek in het Zandbos een woordenwisseling hadden. “Wij moeten rechtdoor” zei de een. “Neen, wij moeten linksaf” zei de ander. Ik kwam op het hulpgeroep af en wist uitsluitsel te geven. De argeloze rode route loper kan inderdaad hier “het bos ingaan”. Het stel suggereerde om hier een praatpaal te plaatsen met een directe verbinding met Lap. Lap neemt poolshoogte en stelt: ”Dit kan beter, maar ik moet er wel een nachtje over slapen.”

In de ochtend praten Ouwe van de Molen en ik bij, voor en tijdens een rondje door de wijk. Ouwe ziet dat de wijk er prima bij ligt en geeft ons complimenten.

In de avond hebben Armand, Ton en ik de 8e EZH-bestuursvergadering. Verslag tref je weer, na vaststelling, aan op de site.

Na het overleg doen Armand en ik weer een poging tot vernietiging van het grote ‘Hoeksteen wespennest’.


Dinsdag
Lap doet een palentruc in het Windbos en is van mening dat de rode routeverwarring nu uit de lucht is.

Onze speelbomen blijken multifunctioneel. Overdag zie je er de kids.

Afbeelding 434klein

In de avond trachten stoere meiden de bomen opzij te drukken.

Afbeelding 002klein

Regelmatig doet Willem melding van bijzondere gasten in het eendenhotel. Na reigers, aalscholvers, koeten en kippen is er vandaag de melding van een grote schildpad. Jammer genoeg geen foto.


Woensdag
Fietje geeft door dat er op de brug gewerkt is. Is die nu af? Neen, hoor ik later van Yvonne. Eerst gaat er nog een discussie over de verlichting plaatsvinden.

Ouwe van de Molen geeft door dat de gevaarlijke tak op de grond ligt.

Afbeelding 005klein

Aan ons om de tak nu op te ruimen. Dat is niet aan dovemansoren. Simon en Lap trekken er direct op uit. Simon: “Met dank aan een voor mij nog anonieme zager heb ik nog wel wat gezaagd maar verder me bezig gehouden met het ambachtelijke rillen. Stammetjes verzameld zodat de maaier zijn werk kan blijven doen.” Hierbij een foto van het brandhout.

20130905_164916klein

Later komt lap in de lucht: ”Ik slaap tegenwoordig in het Windbos. Toen ik wakker werd en mij uitrekte langs het fietspad zag ik direct die berg takken en stammen. En zo als een echte boskabouter betaamt moet dat direct weg. Zodoende heb ik meteen alles kleiner gezaagd zodat andere kabouters het enkel op de takkenrillen hoeft te leggen wat uiteraard ook nog veel sleepwerk is natuurlijk. Daarna kan ik weer heerlijk slapen op een vers bed van takkenrillen. Graag gedaan voor de wijk”.


Donderdag
Rob is bezig met de voorbereidingen voor zaterdag a.s. Werken aan het kunstwerk. 10 Braamsluipers sluiten het avond schoffelseizoen af. Greet dankt de sluipers.

“Beste Braamsluipers,
Gisteravond  was er een knallend afscheid van de donderdagavond sluiperij.
Er is veel geschoffeld, gezaaid en Berenklauw verwijderd!
We werden met z’n allen onthaald bij Johanna in de tuin.
Daar genoten we van heerlijke versnaperingen met op de achtergrond prachtig piano spel van Bart.
Als het nodig is rukken we op een vrijdagochtend nog een keer uit, anders doen we de laatste lootjes onkruid op een werkochtend van de EZH.
We houden jullie op de hoogte.
Het was weer een geweldig seizoen en het ziet er nu nóg mooier uit in de buurt dan vorig jaar!!
Opvallend was wel dat we het hele seizoen bij de hapjes en de drankjes geen braam gegeten hebben.”


Vrijdag
Thom is bezig de grond te schonen bij de steiger. In de haarspeldbocht komen struiken. Door de grond nu schoon te maken en te houden is er volgend jaar minder overlast van ongewenste kruiden. Lap doet zijn periodieke vuilronde en zegt: “Ik moet onze buren een dik compliment geven. Ik hoef steeds minder vuil te rapen. De wijk is geweldig schoon. Wat ook opvalt is dat steeds meer hondenbezitters de uitwerpselen van hun hond opruimen. Grote klasse!”.

Hugo, Greet en Hester zijn al dagen bezig met het grote nachtvlinder spektakel. Er is een route uitgezet, een stukje van de rode en blauwe route. Een mooi rondje waar bomen ingesmeerd worden met smeer vol met nachtvlinder lekkernijen. Na de regen worden de voorbereidingen afgerond. Lampen, lantaarns, lakens, tafels, bankjes. Niets wordt aan het toeval overgelaten in onze eigen wildernis. Na een leuk en geslaagd bezoek aan het Havenfestival, met de enthousiaste jeugd van het AJSO met een lofzang op de nieuwe wildernis,

Afbeelding 004klein

Afbeelding 006klein

ga ik kijken in het bos. Onze eigen wildernis.Daar zijn al zeker 20 bezoekers die zich met open mond verbazen wat er op laken, licht en smeer is af gekomen.

Afbeelding 011klein

De mooiste namen passeren de revu. Een eye catcher is het rood weeskind.  Hierbij tref je een foto van Hugo.

6 september 2013 nachtvlinderen met Greet 120klein

En het moment dat de foto gemaakt wordt.

Afbeelding 009klein

Hallo allemaal,
Even een tussenstand van  het aantal vlinders die we vrijdagavond zagen. Er komen er nog bij want nog niet alles is gedetermineerd.
Kunnen de fotografen zo vriendelijk zijn hun foto’s even voor me op een stickje te zetten, vooral Hugo en Peter hebben soorten die nog niet gedetermineerd zijn.
Nummer 1 was absoluut de Piramidevlinder met 39 exemplaren!

Soort Aantal
Oranje Wortelboorder

2

Gehakkelde Bladroller

4

Bruine Snuituil

10

Schimmelspanner

4

Brandnetelmot

1

Taxusspikkelspanner

2

Appeltak

4

Zwarte-c-uil

5

Kleine Groenbandspanner

1

Huismoeder

6

Rood Weeskind

1

Parelmoermot

5

Paardenbloemspanner

2

Piramidevlinder

39

Hagedoornvlinder

2

Breedbandhuismoeder

2

Gamma-uil

2

Koolbandspanner

1

Braamvlinder

1

Pinguintje

1

Kroosvlindertje

1


Zaterdag
Om 9 uur staan de hulptroepen van Anne-Marije te trappelen om de kunstwerkelementen te gaan verhuizen.

Afbeelding 016klein

Om 15.00 uur nokken we, na een zware dag, de laatste af. Wat een zwaar werk! En bij elk element is er een discussie hoe het transport nog lichter gemaakt kan worden. Soms lukt dat en soms niet. Leuke ploeg, die kunstwerkwerkers.

Afbeelding 015klein

2013 09 EZH Kunstwerk transport en stellen (10)klein

2013 09 EZH Kunstwerk transport en stellen (12)klein

Volgende week weer als er een slimme methode bedacht is om de elementen op zijn plek te krijgen. Transporteren is een, plaatsen is iets anders!

Alle elementen zijn er nu. Op de waterbakken na. Op zich al een fraai kunstwerk.

Afbeelding 021klein

Afbeelding 022klein

In de avond weer genieten bij het Havenkomconcert. Hans Boom praat de uitvoeringen op vrolijke wijze aaneen. “Meer dan twee sterfgevalletjes” kunnen wij niet aan. Tot slot 2x de Radetski. Van mij mogen de kids van het AJSO volgend jaar het hoofdprogramma vormen. Minder pro maar stukken enthousiaster en vrolijker.


Zondag
Het kluisje  op het kraampje is gekraakt. Gelijk als het autoruitje van Ton vorige week; sneu hè!

Afbeelding 020klein

 

 

 

  1. Rob Oudshoorn

    Anne-Marije.

    Je doet jezelf nu toch te kort.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén