www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH weekjournaal; week 35.

Maandag

Wij zijn een bezienswaardigheid. Nu wil zelfs een gloednieuwe gemeente( Hollands Kroon) bij ons op bezoek. De drainage jongens kunnen de weg naar China maar niet vinden. Overal in de wijk graven zij een gaatje.

Afbeelding 380klein

Willem vraagt mij of ik wil helpen met het uitzetten waar de elementen op de fundering van het kunstwerk moeten komen.

Afbeelding 381klein

Na een uurtje waterpassen staken wij de strijd. Er staan veel te veel vraagtekens in de plattegrond van AM. Wij vragen AM om svp voor opheldering te zorgen.

Dinsdag

Ton en Willem gaan verder met meten. Maar ook zij kunnen niet zonder de vrouwelijke leiband van AM.

Woensdag

Ton overlegt in het stadhuis hoe invulling te geven over een bijeenkomst over zelfbeheer.

Donderdag

Wij zien Wim op de hoeksteen  mediteren . Hij  bestudeert  hoe het onkruid uit de grond komt. En hij onderzoekt het gedrag van de wespen rond het wespennest. Daar zitten nogal wat wespen in de veilige beschutting van onze hoeksteen. Het gif dat ik er gestrooid heb werkt nog niet echt ,is zijn constatering.

Vrijdag

Om 900 uur is er een echt kunstwerk beraad. Wij worden aan de zachte hand van AM genomen die ons de geheimen van de maatvoering onthult.

Afbeelding 387klein

De volgende uren zijn Ton, Rob,Willem en AM druk op de fundering. Op feestelijke wijze wordt het eerste gat geboord. Weer een mijlpaal in het wordingsproces van ons kunstwerk.

Afbeelding 392klein

Zaterdag

De 9e wijkwerkochtend van dit jaar is een groot succes. Er zijn 4 gasten uit de bouwmeesterbuurt die hun ogen uitkijken. Ja, beste buren, het kan in de Hoekwierde. Ongewenst opslag langs de gracht en de bosrand wordt verwijderd en de borders worden geschoffeld en geschoond. Het eerste kunstwerkelement wordt gezegend en wordt plechtig getransporteerd onder aanhef van “Ave, Ave” van maakplaats naar standplaats.

Afbeelding 443klein

De catering van Camelia en Jeanne is geweldig.

In de middag is de  jacht op wandelpaal rovers tevergeefs.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén