www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Windbos, Zelfbeheer

Journaal EZH; week 33

Maandag

Armand, Ton en ik werken aan de papierwinkel waar je aan moet voldoen  als je meedoet aan de “prijsvraag” Groen Dichterbij Icoonproject 2014. Wij denken wel dat dat de moeite waard is.

Op de kindertuinen is het druk met wel 14 mensen.

Als ik naar huis ga zie ik Simon de border schoon maken. Mooi gedaan Simon.

En die planten slurpen mij arm. Niet financieel hoor maar ik krijg een lamme arm van het gieteren. Per week gaat er wel 2x 5 liter water in een hanging basket. Maar daar krijg je wel wat voor terug!

Dinsdag

Lap en Kees pakken de borstelmachine en gaan verder op de plek waar zij vorige week geëindigd zijn.

Woensdag

“Lap, ik durf het haast niet te vragen” zegt Kees tegen Lap. “Wat wil je vragen, maak van je hart geen moordkuil”. “Nou Lap, jij zit altijd maar op die maaier. Dat wil ik ook wel eens proberen. Als jij een keer niet kan moet er toch gemaaid worden” .En even later maakt Kees zijn eerst maaimeters. Zorgvuldig doet ie dat. Dat kan ook niet anders als je gecoacht wordt door meestermaaier Lap. En volgens mij is ie geslaagd. Het ziet er weer feestelijk uit.

Fred schoont de rozen border en Ton zet een punt achter de Groen Dichterbij aanvraag. Alle bijlagen zijn verzonden. Ergens in oktober wordt bekend gemaakt of wij in beeld zijn voor de prijs.

En de drainage trekker maakt als vanouds, na de drainage reparatie, weer zijn vertrouwde ronde.

Donderdag

Op de lijn Hoekbrug – Dunloppad zijn in de avond 7 braamsluipers actief. Greet, Hester, Anita en Anneke

Afbeelding 272klein

starten bij de Hoekbrug en Lap,

Afbeelding 269klein

Johan

Afbeelding 270klein

en ik bij het Dunloppad. Ine revalideert door met de fiets heen en weer te peddelen.

Afbeelding 266klein

Aangekomen op het grote veld stelt Greet; “opruimen braamsluipers, het is tijd voor een versnapering”. En zo zitten wij even later gezellig met een drankje de muggen weg te wapperen. Deze avond hebben wij gasten uit de velden. Paula en Andre. Gaan zij in de Velden ook braamsluipen?

Simon ontdekt dat de leuning van de trap er weer aan zit. Die moeten wij maar snel hufterproof gaan vast zetten.

20130816_074313klein

Vrijdag

Johan en Lap poten weer een paar markeringspalen in de blauwe wandel route van het windbos. En doen een wonderbaarlijke ervaring op. Het spookt in het windbos. Wat is het geval. Paaltje voor paaltje gaat de grond in. Lap plaatst de pijltjes in de goed richting. Even later vraagt Lap. “ Johan, kijk even bij dat paaltje in welke richting het pijltje wijst” .Komt Johan even later verschrikt weer terug. “Lap, moet je nu kijken, je gelooft je ogen niet”

Wat is het geval , het bewuste paaltje staat er op zijn kop in. Er zijn witte wieven die achter het tweetal fladderen en de zojuist geplaatste palen een speciale behandeling geven. Paaltje verkeerd om, paaltje met een pijl de andere kant op etc. En zo komt het dat je het tweetal op vrijdag en zaterdag tot in de kleine uurtjes hebt zien klooien met paaltjes. Bij de woongroep hebben de hippies luidruchtig plezier. Weten zij meer van die witte wieven?

Zaterdag

Lap doet verslag van zijn witte wieven ervaring. Ook Johan had slecht geslapen.

De blauwe ( korte )route is nu gemarkeerd. Wij ontvangen graag jullie reactie over deze route. Verbeteringen zijn altijd mogelijk.

Op de volkstuin een rijke oogst waar enkele van jullie je voordeel mee hebben kunnen doen. De citroenvlinder zit daar nog steeds op de zonnehoed. Ik kan het niet laten nog een plaatje te schieten. Sorry.

Afbeelding 292klein

Zondag

Lap en ik lopen de blauwe route

Afbeelding 038klein

en verzetten een paaltje. Wij besluiten de route toch over de open plek van Greet te laten lopen. Je loopt de route ononderbroken in een half uur. Met een short cut (niet over de dijk) ben je in een kwartier rond. Sta je stil of ga je op een of meerder van de 4 bankjes zitten die langs de route staan dan kun je er een hele dag over doen. De bezienswaardigheden gaan nog afzonderlijk belicht en toegelicht worden. Dat is voor een volgende keer.

En Wouter deed een tijdelijke onthulling. Wie zich af vroeg wat er toch onder dat zeil staat, hier het antwoord.

Afbeelding 293klein

Vanavond gaat het zeil er weer voor een jaar over heen. Maar er komt een tijd dat dit museumstuk toeterend en gerestaureerd door de Hoekwierde tuft.

  1. Rob Oudshoorn

    Wie kan mij vertellen waar de wandelroutes beginnen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén