www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Natuur, Planten, Zelfbeheer

Welke plant is dat?

Dinsdagavond was ik bonen aan het plukken op de tuin. Ik was daar niet de enige op de tuin. Het oogsten is in volle gang. Heleen kwam ook langs en vroeg mij of ik die grote bloeiende plant langs de gracht had gezien. “ Ik dacht dat ik de meeste wilde planten wel kende maar deze is voor mij onbekend” voegde zei er aan toe.

Langs de gracht was ik al een tijdje niet meer geweest. Na het plukken liep ik , geprikkeld door de vraag van Heleen, even langs en herkende de heemst.

Afbeelding 095klein

Meer een plant van de kwelder dan van een duinvallei.

Jullie weten dat twee jaar terug er twee stukken langs de gracht ontdaan zijn van de voedselrijke kleilaag. En dat er zand is opgebracht. In dat zand is een bijzonder zaadmengsel gestrooid. Zaad van planten die thuishoren bij een natte duinvallei. Die twee stroken langs de gracht laten nu , na twee jaar, bijzonder planten zien. Eerder dit jaar zag ik uitbundig de brunel en het duizendguldenkruid bloeien. Naast de heemst bloeien nu volop de heelblaadjes.

Afbeelding 091klein

Ook zie je veel watermunt.

Afbeelding 103klein

Ook de kleverige en stijve ogentroost zijn van de partij.

Er bloeit een plantje dat ik niet thuis kan brengen. Wie weet welke plant dat is?

Afbeelding 088klein

Afbeelding 100klein

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén