www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH weekjournaal; week 30.

Maandag.

Ik verneem uit betrouwbare bron dat er autodieven in Haven zijn . Zij hebben speciale belangstelling voor het merk Renault. Dus pas op!

Esmee en Daphne oogsten op de kindertuinen. Zij vallen zowat van hun stokje bij het oogsten van de aardappelen. Een emmer vol. “ En ik had maar drie kleine aardappeltjes in de grond gestopt!”.

Nog voor dat het warm wordt zeis ik de koppen uit de berenklauwen die langs de kwelsloot staan. Ik leeg de volle afvalbak langs het fietspad. En elke dag deze week oogst ik zaad voor langs de bosrand.

Ik nodig jullie uit dat ook te doen. Gewonnen zaad kun je uitstrooien en een beetje onderschoffelen op de plekken waar nog niets groeit.

Dinsdag

Jonk bezorgd de hardhouten palen voor de markering van de wandelroute. Lap is blij; “ik ga proberen voor zaterdag de palen op maat te zagen en te voorzien van een kleurtje. Blauw voor de korte route en rood voor de lange route.”

Afbeelding 387klein

Als Lap even een saffie rookt op de dijk is dit rooksignaal aanleiding voor een luchtballon om richting de dijk te koersen. De landing van de ballon is inmiddels geschiedenis.

Plots staat er bij het vogelbos een kabouter. Wat leuk!. Waar komt die nu vandaan?.

Afbeelding 386klein

Woensdag

Lap zaagt en schildert en Thom maakt de haag vrij van pispotjes. En Simon ontdekt een bewakingskabouter nabij de plek waar niet gebouwd mag worden.

20130724_073321klein

Donderdag

Hester, Greet, Anita, Ruud, de Lappies, Anneke en Nicolette zijn de actieve  braamsluipers van deze week. Marion zorgt voor een verkoelend watertje.

Afbeelding 378klein

Afbeelding 384klein

Overal zie je ze bezig, in het riet en  langs de fietspaden. Na afloop gezelligheid tijdens deze zwoele zomeravond op het terras van Greet en Hester.

Vrijdag

Nicolette en Lap brengen op een deel van de markeringspalen een tweede laag verf aan.

Afbeelding 391klein

En ik, ik verzamel met dit mooie weer zaad. Nog meer kleur en verassingen langs de bosrand.

Mandy oogst aardappelen op haar tuintje. Ook voor haar een bijzondere ervaring.

De vogelboskabouter is verdwenen. Jammer.

 Zaterdag

 Wijkwerkochtend met 21 deelnemers. De eerste markeringspalen voor de enige echte korte Hoekwierdewandeling gaan de grond in.

 Afbeelding 413klein

Vanwege het onweer een half uurtje korter werken deze keer. Maar een half uurtje langer met de heerlijke courgette soep van Susan.

Er wordt gezegd dat er dit jaar zo weinig vlinders zijn. Ik vind dat in de Hoekwierde wel meevallen.

Afbeelding 442klein

Afbeelding 447klein

In de middag ga ik op vlinderjacht. Er vlinderen door het bos ook drie kids achter de gekleurde paaltjes aan.” Mijnheer, wanneer komen de volgende paaltjes. Wij zijn zo benieuwd waar die naar toe gaan”.

Afbeelding 455klein

Na de regen van vanmiddag komt het Koninginnekruid uit zijn hang fase. Het landkaartje en de gehakkelde aurelia weten direct de weg te vinden.

Zondag.

De vogelboskabouter is weer terug. Wat een bedrijvig en mobiel kereltje is dat!.Lap brengt op de markeringspalen een tweede verf laag aan. Als je wilt helpen met het plaatsen van de paaltjes geef dat dan aan bij Nicolette en/of Lap.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén