www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH weekjournaal; week 25.

Maandag.

Met de bosmaaier loop ik een rondje door het windbos en een deel van de wijk. Op de tuin oogst Heleen de eerste aardappelen van het seizoen en heeft , gezien de prijs van aardapplene in de winkel, de huur van de tuin er al weer bijna uit.

Afbeelding 045klein

Neda oogst in de kindertuintjes de eerste aardbeien

Afbeelding 054klein

en opa komt kleinkind Esmee helpen.

Afbeelding 056klein

Dinsdag

In de warmte gaat Lap aan de slag met de hagen. Bram en Ton kunnen al gaan ontkisten en Bram, Willem en ik verzorgen een hanging basket watergeef ronde. Greet doet nachtelijk onderzoek en ontdekt maar liefst 77 soorten nachtvlinders in haar achtertuin.

Woensdag

Lap maait weer een haag.

Donderdag

Anita en Greet schoffelen achter de gemaaide hagen van Lap aan.

Vrijdag

In de droge periode van deze verregende dag bereiden Lap, Bram en Ton het storten van weer twee kunstwerkelementen voor.

Zaterdag.

Door de nattigheid van gisteren halen Armand en Lap diep adem en maaien een groot deel van de wijk met de maaier en de bosmaaier. Jack is overgevlogen uit Nieuw Zeeland omdat hij dat wel eens wilde meemaken ; het storten door bewoners van een eigen kunstwerk. Met Bram en Ton heeft hij een genoeglijke ochtend. Bij Ine halen zij na afloop een lekker bakkie koffie. Daar is het trouwens de zoete inval. Het is open tuin dag en het is een komen en gaan van koffiedrinkers en tuinliefhebbers. Ook bij Elise en Rob is het gezellig druk geweest met tuinbezoekers. Volgend jaar weer?

IMG_2805klein

Lap doet enthousiast verslag van de adoptie van meer dan 20 hanging baskets. Wie adopteert de laatste vrije baskets?

Afbeelding 128klein

Zondag

Uit de Bouwmeesterbuurt ontvangen wij het verzoek om informatie over zelfbeheer. Ook daar gist het bij bewoners die de handen willen laten wapperen en ineen willen slaan. Daar gaan idiote nieuwbouwplannen niet door. Bij ons kraait de gemeente euforie nu Pel en zijn Alliantie toch bereid zijn te gaan bouwen in de Laren. Onze zienswijzen tegen de bouw in de Wierden komen nu zienswijze na zienswijze op de gemeentesite. Ja, ze zijn razendsnel daar bij de gemeente!. En het toegezegde geld aan de EZH is ook nog niet overgemaakt. Wij willen geen luie maar een proactieve overheid!

De jonge tortels bij ons achter hebben alle sperwer en ekster aanvallen getrotseerd en staan op het punt van uitvliegen.

Afbeelding 088klein

En je hebt nog maar kort de tijd om te genieten van de bloei van die bijzondere orchidee bloei op de plek waar niet gebouwd mag worden.

Afbeelding 111klein

Even dacht ik dat de graffiti die in onze wijk actief zijn respect hadden voor onze boodschap. Of moet ik de handtekening als een adhesieverklaring beschouwen?

Afbeelding 078klein

 

In het bos wordt actief gewerkt aan het nageslacht.

Afbeelding 097klein

  1. Wil Neering

    Geweldig mooi, ik hoop er nog steeds een keer met begeleiding een kijkje te kunnen nemen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén