www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH weekjournaal, week 23

Maandag
Willem en ik kopen planten bij  Huyskweker Laurens.

SAMSUNG

Willem start met het ophangen van de beugels. In de avond helpen Armand, Lap en ik Laurens met het lossen van de planten.

Dinsdag
De stratenmakers gaan verder met de ‘verspilling’  van de kruispunten. Het basket team, Elise, Lap, Martin, Bram en Willem zijn de hele dag bezig met de baskets. Lees er hier alles over.

Afbeelding 226klein

‘s Morgens maaien Bram en Ad. Ad in de Velden en Bram in de wijk.

Woensdag
De stratenmakers krijgen er geen genoeg van. Nu wordt er ook al met grote witte tegels gewerkt.
Lastige klus. Het ziet er niet fraai uit.

Willem, Armand en ik verzorgen de eerste basket-watergeef-ronde. Wie adopteert er een bak?

Ton is te gast bij de bewonerscommissie van Stedenwijk Midden. Zelfbeheer daar is onderwerp van gesprek.

Donderdag
En wie trillen daar om half 8?.Het zijn de straatverspillers. Dat het trapveld een onderhoudsbeurt krijgt valt weer te billeken. Het eendenhotel gaat te water. Lees er hier alles over.

IMGP4662klein

Ton last al weer aan de wapening voor de eerstvolgende stort actie.

Het “flat nooit” bord ligt plat. Iedere deelnemer aan de EZH  plaatst enthousiast een handtekening tegen de bouw. Alle bewoners van de bungalows zijn tegen een opbouw op hun woningen. Voor wie denkt het college dat zij bezig zijn? Niet voor ons!

Afbeelding 199klein

Vrijdag
En ook vandaag zijn de verspillers er vroeg bij. Ton wordt ondervraagd door Debbie Dekkers van de gemeente Noorderkroon.
“Ton, waar ging dat over?”
“Over onze ervaringen en een faciliterende overheid.”
“Bedoel je een inlevende overheid die op tijd geld ter beschikking stelt en zelf het goede voorbeeld geeft door verspilling te voorkomen?”
“ Ja, die overheid!”
”Die stratenmakers verspillen in een week hetzelfde budget waar wij het een jaar van moeten doen. En wij hebben nog geen eurocent gezien!”

Met Guido en Gerard richten wij het “flat nooit”-bord weer fier omhoog. Er fietst een vrouw voorbij die luidkeels roept: ”Dat heeft toch geen zin!”. Ja, het vertrouwen in onze gemeente is onbegrensd.
Toch maar de EZH-zienswijze bezorgen op het stadhuis. Meer dan 100 deelnemers hebben hun handtekening onder de brief van het EZH-bestuur gezet. Als wij huis aan huis waren gegaan had waarschijnlijk iedereen zijn handtekening gezet.

Bram en Willen overleggen met de Kubota-monteur. Weer zijn er verkeerde lagers geleverd. Bram verliest zijn geduld als er weer verkeerde bussen en lagers geleverd zijn.
Hij wordt weer gelukkig als hij samen met Willem, Ton en Lap de bekisting kan klaarmaken voor het storten morgen.

Zaterdag
De Vogelbossers, Jessica, Bert, Ruud, Marrie, Rob, José en Anita zijn terug uit hun broedverlof en schonen de paden van het Vogelbos.

Ik ben dit weekend te gast bij de betonjongens Bram en Ton. Een hecht koppel kan ik je verzekeren. Draai ik een bout aan dan is de reactie: “Dat kan vaster!”. Hou ik de triller even vast dan klinkt het: ”Ik zie daar nog een belletje!”.
Na een uurtje weet ik wat te doen. Een emmer cement, twee emmers zand en drie emmers grind en een halve emmer water in de molen. En draaien maar. Daar kan een blind paard niets fout doen. Hoewel: “Je moet wel het grind achter die schoepen verwijderen.”
Mensen, wat een bewondering heb ik voor die twee. Alles is doordacht en op elkaar afgestemd en het loopt als een trein. Ik ben er trots op even in het midden van deze kanjers te mogen verblijven, die beton fetisjisten. Wie helpt er volgende week mee?

In de middag zie ik Lap met een prikker en staalborstel.. “Tja, ik had wijkwerkonthoudingsverschijnselen. Vanochtend waren wij weg en ik was blij dat ik nu even de jaarlijkse putronde kan doen.”

Zondag
Wat is het mooi in de wijk.

De borders beginnen te kleuren,

Afbeelding 156klein

het vlinderveldje langs het Vogelbosje bloeit volop

Afbeelding 159klein

en volgende week hebben wij ook oranje rozen in de bloei.

Afbeelding 158klein

En heb je al geroken aan die mooie paarse rosa rugosa??

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén