www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Vraag en aanbod, Zelfbeheer

Planten ruilen in de ruiltuin

DE RUILTUIN in de Leemwierde gelegen achter het Gezondheidscentrum West, gaat nu open. We gaan proberen er een succes van te maken,maar een beetje meer bekendheid is altijd meegenomen. Wie weet levert het ons ook nog een vrijwilliger op die ons mee helpt, de tuin draaiend te houden.

Hoe gaan we van start?
De ruiltuin is vanaf april tot oktober open. Op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdagmiddag ook van 14.00 tot 16.00 uur.

M1

De regels zijn simpel. Je kunt je tuinplant of niet al te grote struik ruilen tegen een soort gelijke tuinplant uit de ruiltuin. En wij willen ook graag uw tuinplanten hebben als u daar op uitgekeken bent. Zo hebben wij wat meer keus om aan te bieden.

Heb je moeite om de plant uit te graven, dan wil ik je daar graag bij helpen, dan maken wij een afspraak. Ook ben je altijd welkom voor een praatje op de dagen dat we open zijn er staat een mooie bank en in de zomer moet dat wel heel gezellig worden.

Ik zou ook heel graag iets met kruiden willen doen en een bloemenhoek maken zodat er misschien ook nog een mooi bosje bloemen geplukt kan worden.

Het is niet de bedoeling dat mensen zelf gaan scheppen in de tuin. Dat willen we graag alleen onder begeleiding doen, zodat we weten wat er in komt en wat er uit gaat.

Ben je nieuwsgierig geworden dan heet ik je welkom in de tuin, misschien met plant.

Met vriendelijke groet,
Marijke van Rutsen

  1. Niki

    Hoi,

    Ik ben beheerder van de Facebook groep “planten en stekjes ruilen en verkopen Almere en omstreken” en ik probeer een duidelijk overzicht te krijgen van wat er aan ruilkasten, tuinen en tafels in Almere zijn. Hoe actief is de ruil tuin nog?

    Groetjes Niki

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén