www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH journaal; week 13.

Maandag
Ballast laat door Thijs het stuk volkstuin waar de kindertuinen komen opnieuw vlakken. Jan vertelt mij dat hij gaat proberen het frees- en straatwerk zo snel als mogelijk te laten uitvoeren. Start met de kindertuinen kan dan plaats vinden op maandag 8 april.

Donderdag
Lappie komt het plantmateriaal halen voor Marions vogelbossie.

Ik ben in de raadszaal voor het afscheid bij de gemeente van Hans Warrink. Rond zijn afscheid is een minisymposium georganiseerd. Hoogleraar Agnes van de Berg laat in vogelvlucht zien de positieve invloed van groen op mensen. Maarten Janssen spreekt namens gebiedsontwikkelaar Amvest. Zijn verhaal is een commerciële vertaling van de wetenschappelijke inzichten van Agnes. De bestuurlijke vertaling van de hoogleraar komt van Ed Anker. Hij houdt een inspirerend en gloedvol betoog over het groen in onze woonomgeving. Als je het verhaal van de Laren en Wierden aan het Meer niet zou kennen dan kun je onvoorwaardelijk voor het verhaal van de wethouder vallen. Is er nog hoop? Gaat Ed met  zijn inzichten nog iets moois doen voor Almere Haven en gaat dat idiote raadsbesluit van februari 2010 nog eens goed tegen het licht gehouden worden? Het is voor mij glashelder. Het verhaal dat Ed vandaag uitspreekt staat haaks op het raadsbesluit over Wierden aan het Meer van twee jaar terug.

Vrijdag
Ton en ik hebben  een gesprek met Tim Scheurs. Als student planologie is hij geïnteresseerd naar onze inzichten en ervaringen in de Hoekwierde.

Lappie gaat lekker te keer in Marions vogelbossie. Hij schoffelt het bosje en plant er 3×3 planten bij. 3x hulst, 3x krentenboom en 3x vlier. Wat een verwennerij voor die vogels over een paar jaar. Na het vertrek van Lap schoffelen de eksters verder  in het pas geschoffelde .

Zaterdag
16 Paashaasjes in de Hoekwierde zijn actief op Paaszaterdag.

In de middag prutst Ton nog wat aan de doellatten.

Zondag
Sneeuw op eerste Paasdag.

Ik lees een interessante agenda donderdag a.s. op de politieke markt. Om 19.00 uur een discussie over de notitie Kleur aan Groen. En om 20.00 uur een discussie over de participatienota. Een overweging voor een avondje politiek?

Afbeelding 194klein

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén