www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal

EZH weekjournaal; week 12.

Maandag
De frees komt niet vandaag. Nog wat opruimen bij de aanstaande kindertuinen.

Donderdag
Greet loopt hoofdschuddend rond en verzucht: “Nog geen tjiftjaf gehoord, het is echt niet normaal”. Ik vertel haar niet dat ik vanochtend een echte braamsluiper zag scharrelen op het fietspad. De eerste braamsluiper  van 2013. Noteer maar 21 maart.

Jos en ik voeren de rotzooi af die “gevonden” is op  het terrein waar de kindertuintjes komen. Ook doen wij inkopen bij Bouwmaat om de waterleiding te kunnen restaureren.

Vrijdag
Na een maaiclinic bij Gijs start de Siberisch boomplant-tweedaagse in de Hoekwierde. Lees er hier alles over.
Het planten van de inboet staat op het programma van dit wijkwerkweekeinde. Koudste weekeind sinds 1916 waarschuwt het journaal. Overdag rond het vriespunt maar de gevoelstemperatuur is dramatisch en historisch laag.
Op vrijdag en zaterdag gaan er toch 300 planten met plezier de grond in.  Met dank aan Jan van Ballast en de 18 deelnemers.

Volgende week zaterdag is er een extra wijkwerkochtend. Dit op verzoek van een aantal deelnemers die zaterdag jl. niet konden. Op het programma staat het inzaaien van de bosrand en het schonen van het stuk bosplantsoen naast de volkstuin. Camelia en Rob hebben al weer ingetekend voor de koffie, thee en choco. Geef je s.v.p. op voor de soepdienst en het zaaien en schoffelen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén