www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Vogelbos, Windbos, Zelfbeheer

EZH weekjournaal; week 11.

Maandag

Ik ploeter weer een paar meter voort met het schonen van de haag rond de volkstuin. Mijn oproep  om mee te helpen wordt  gehonoreerd door Lappie en Thom.  Vrijdag gaan wij verder. In de middag hebben Hassan en ik een overlegje met Simone en Janneke van Ymere. Wij beantwoorden vragen tbv de Ymere betere buurtprijs. Als wij voor die prijs in aanmerking komen krijgen wij financiële steun voor het aanleggen van de schooltuinen. Daar zijn inmiddels 5 opgaven voor binnen. Waaronder Sundi en Timo uit onze wijk. Als je nog meer geïnteresseerden weet, geef dat dan svp aan. Er zijn nog 4 tuinen ( 3×3 meter) te vergeven.

Dinsdag

Met een item in Hart van Nederland halen wij het landelijke nieuws. Mooie positieve publiciteit.

Afbeelding 181klein

Bijkomend voordeel is een schone haag van de volkstuinen aan de Kimwierde zijde.

In de avond komen op uitnodiging van maaibaas Bram de maaiers bijeen. Instructie onderhoud, ploegindeling en aandachtspunten passeren de revue. 4 ploegen van drie man ( geen vrouwen in de maaiploeg!!)hebben 4 keer twee weken dienst. Ook dit jaar weer het mooiste gazon van Almere in het vooruitzicht.

Afbeelding 189klein

 

 

Afbeelding 190kleinWoensdag

Arjen en zoon Jurriaan, Lap, Hans, Alfred ( dank voor de koffie) Armand, Ate, Thom, Frank, Ton en ik, kortom de zaagploeg,  zijn een dag in de weer in het wind- en vogelbos. Op de grote open plek in het windbos is het meeste van de gevelde populier weg. Lap coördineert de activiteiten in het vogelbos. Ook daar is ,op de grootste stammen na, het meeste hout opgeruimd en afgevoerd.

Afbeelding 194kleinAfbeelding 195klein

Donderdag.

Thijs en Willy zijn in de wijk en verplanten twee treurwilgen naar de oever van de kwelsloot.

Afbeelding 196kleinAfbeelding 199klein

In de middag is er het wierdenoverleg. Met de volgende agenda.

“- Afronding groot onderhoud

– Stand van zaken inzet E 21.000,- per buurt en effecten – Toelichting door Yvonne

– Prinses Margrietboom in de Wierden (Tanja)

– Voortgang schooltuintjes (Paul)

– programma zelfbeheer Hoekwierde (Paul)

– Instroom urgenten – toelichting door John v.d. Horst

– Stand van zaken bestemmingsplannen Laren en Wierden (Linda)

– Voorbereiding bijeenkomst stuurgroep 11 april

– Vernieuwing huisstijl de Wierden (Tanja)

– Stand van zaken praktijkwerkplaats”

Als je meer wilt weten over wat er besproken is , geef dan svp een seintje.

Vrijdag.

Thom, Lappie en ik gaan verder met de haag rond de volkstuin en gaan verder op de plek waar wij dinsdag geëindigd zijn. Het kan niet missen, het resultaat zien  je als je de wijk in en uitrijdt.

Afbeelding 201klein

Bram, Gijs en Ton gaan kijken naar een maaimachine. De grootte van de machine zit tussen die van de Kubota en de kleine maaier in. Hij is voornamelijk bedoeld voor het maaien in de Leem/Korn en Kimwierde. Ook wij kunnen er ons voordeel mee doen. Een aantal maaiers worden bekeeken en uitgetest. Toch nog maar een nachtje slapen alvorens er een aan te schaffen.

Nav een signaal van Ouwe vraag ik Mart om een interventie over de fietsbrug. Het verhaal gaat dat het terugplaatsten van de brug nog drie weken gaat duren. Dat is in strijd met de afspraken en voor de boerenzwaluwen en voor de ornithologen in de wijk onaanvaardbaar.

Zaterdag

“Au, mijn rug”  Chris, Alfred Arjen, Ton en ik werken aan het wegwerken van het restant populier die op de grote open plek is geveld. De zaag hapert en wij krijgen niet alles weg. Ton en ik zetten een schijf neer op de plek waar een natuurlijk bankje komt. Er komt nog zo een schijf naast te staan en met een hardhouten plank erop hebben wij een geweldige bank. Kun je met je neus in het zonnetje zittend genieten van de planten de vogels en de vlinders!

Afbeelding 202klein

Marije van het Cupidohof komt langs en haalt enkele schijven populier op  enkele stammetjes uit het vogelbos. Die schijven krijgen een tweede leven in het Cupidohof te Poort. Leuk , die uitwisseling van spullen, ideeën en ervaringen.

Afbeelding 203klein

 Zie ook;  //www.groendichterbij.nl/cupidohof.
In de middag gaan Hassan en ik verder op de tuintjes met de kindertuinen. Jos is begonnen met de restauratie van de kapotte waterleiding en Hassan en ik gaan verder met graaf en schoonwerk. Volgende week komt er een frees die de grond tuinklaar gaat maken.

Ton krijgt de zaag weer aan de praat en zorgt voor een speelse inrichting van de open plek. Er worden gelijk hinkelwedstrijden gehouden!

Zondag.

Hassan, Ibrahim en ik werken nog een uurtje aan de kindertuinen. Hopelijk komt morgen de frees.

Volgende week.

Zaterdag 23 maart as hebben wij de derde wijkwerkochtend van dit jaar. Camelia en Rob verzorgen graag de koffie. Geef je svp op voor de soepdienst  en de overige activiteiten. Op het programma staat het op verschillende plaatsen planten van struiken en bomen en het inzaaien van de bosrand en er zijn schoffel en schoonmaak activiteiten.

Ook planten wij een appelboom van Chris en een eikje en kastanje van Guido.

Greet, Hester, Ton en Arjen hebben al aangegeven zaterdag as niet te kunnen maar wel op Paas zaterdag. De kans is groot dat wij dan ook nog wat gaan ondernemen. Keuze dus voor 23 en/of 30 maart.

  1. Marije

    Hahahaha het lijkt net of ik een hapje boom neem 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén