www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH weekjournaal, week 10

Maandag
Ik heb overleg met Jan van de Garde van Ballast. Dit resulteert in de afspraak dat deze week de rommel op de volkstuinen wordt opgeruimd en dat er aan de oever nabij de steiger gewerkt gaat worden. Thom geeft zich op voor de maaiploeg. Kees van 5 vlakt mollenhopen. Lappie is daar ook mee bezig. Ik start met een werkje rond de volkstuinen. De hagen moeten zomerklaar worden gemaakt, er moet een beheerpaadje aan de boskant komen en het hek moet hier en daar worden gerestaureerd. Daar ben ik nog wel even zoet mee en kan wel wat hulp gebruiken.

Dinsdag
Wij hebben het college te gast. Met waardering wordt kennis genomen van het resultaat van onze gezamenlijke inspanning.

Afbeelding 167klein

Bram krijgt de maaier weer aan de praat en is bezig het apparaat te prepareren voor een nieuw maaiseizoen.

Lappie doet een zwerfvuilronde en verbaast zich, net als Ine twee weken terug, welke hoeveelheden opgepikt worden. Gelukkig ook veel in de papierbakken. Maar toch!

Op de volkstuinen haalt Jan de hopen vuil weg.

 

Woensdag
Greet kwispelt vrolijk door de straat. Haar vogel jaarverslag Hoekwierde 2012 is af. Ik ontvang ook een exemplaar en ben blij verrast over vorm en inhoud. Welk een rijkdom brengt Greet onder onze aandacht. En dat allemaal om de hoek en voor de deur. Best mensen, lees dat verhaal en geniet nog meer van hetgeen in onze woonomgeving leeft en bloeit.

Elders worstelen Armand en Ton met het jaarverslag van de EZH. Maar gelukkig zal het niet lang duren als ook dat jaarverslag gepresenteerd zal worden.

Donderdag
Thijs is met zijn kraantje in de wijk en vlakt de bult aarde weg bij de steiger. Die aarde is afkomstig van de twee rotondes op de Westerdreef. Die worden voorzien van een taxus-/rozenborder. Ze zijn al een eind gevorderd en ik vind het er goed uit zien. Jullie ook?  De financiën komen uit het restant budget verfraaiing wijken na het groot onderhoud.

Vrijdag
Ik heb een gesprek met Bart. Bart wil de informatie dragers in de wijk gaan regelen. Dit zijn de welkomstbordjes, de informatiebordjes bij de verschillende voorzieningen en het bord van de wandelroute en de bijzonderheden in het Windbos.

Rond de volkstuinen ga ik verder waar ik maandag mee ben begonnen.

Zaterdag
Het regent de gehele dag. De Vogelbossers (ik zie Lappie, Bert, Nicolette, Kees, Ruud en Jessica) gaan in die regen verder met het opruimen van de gerooide bomen. Ook twee scholieren van de Meergronden helpen een handje mee. Ik vervoer takken naar de Kornwierdeploeg. Jessica ondersteunt daar ook de beheerploeg van Linda met het verfraaien van de groenranden langs een deel van het pad van de kunstroute. Linda en ik stemmen af over het de te realiseren ijsvogelwand. Ik hoop dat volgende week tijdens de vorst daaraan gewerkt kan worden.

Zondag
Vanochtend om 8 uur vertrok Mats naar Santiago de Compostela. 3,5 tot 4 maand zal hij lopend (en niets anders dan lopend) onderweg zijn. Lees er hier alles over.

Volgende week

  • Maandag hebben Hassan en ik een overlegje over de volkstuintjes.
  • Dinsdag komt de maaiploeg bij elkaar voor het maken van afspraken voor het nieuwe seizoen.
  • Woensdag is de laatste zaagdag van dit voorjaar. De gevelde populier in het Windbos en de abelen in het Vogelbos ruimen wij op.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén