www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH weekjournaal. Week 8.

Maandag
Maandagavond was Ton met bewoners uit Almere, wetenschappers, ondernemers en ambtenaren bij Anne Marie Jorritsma thuis uitgenodigd om met elkaar, tijdens het diner over zelfbeheer te spreken. Het was een leerzame avond waar veel verschillende invalshoeken aan de orde kwamen en de Hoekwierde met haar bewoners weer erg veel lof toegezwaaid kreeg.

Joost Beunderman van Urhahn Urban Design had een aantal Engelse voorbeelden die tot nieuwe beelden leidden. Dit heeft vooral te maken dat in Engeland de gemeente veel minder krachtig is en er erg veel door bewoners zelf ondernomen wordt. Al met al een geslaagde avond.

Dinsdag
Ik ben te gast in CASLA. Daar is de laatste week van de tentoonstelling “Bewoners aan het roer”. Een thema waarover een 20-tal ambtenaren die met beheer bezig zijn samen met bewoners over van gedachten wisselen. Ouwe en ik vertellen over onze ervaringen in de Hoekwierde. In zijn algemeenheid heb ik het gevoel dat er sprake is dat ambtenaren in het stadhuis anders gaan kijken naar de bewoners van de stad. Niet meer de houding van; wij weten als de beste wat goed voor u is. Neen, er zijn steeds meer bewoners het roer geheel of gedeeltelijk willen overnemen. Bewoners die uiterst begaan zijn met hun woonomgeving en die graag ondersteund worden bij het verbeteren van de kwaliteit van hun woonomgeving

Woendag
Woensdagochtend hebben Hans Lap en Ton de Keiwierde bezocht. Gijs Abelen, die de bewoners begeleidt tijdens de renovatie, leidde ons rond. Wat heel hoop gedoe voor een aanpassing die niet zo groot is, maar wel veel waarde aan de woning toevoegt.
Weer een actiepunt vanuit de Integrale Wijkaanpak (IWA) de Wierden dat lang in planning stond aangepakt. In juni hoopt men alle badkamers van dit type woningen in de Kei- en Leemwierde gerenoveerd te hebben.
Donderdag
Jos en ik graven 1,5 meter diep en zorgen voor een inspectie aansluiting aan de drainage. Nu nog een inspectiepot en er kan weer een stukje drainage doorgespoten worden.

Vrijdag
Hans Lap is aanwezig bij de afsluitende lezing in CASLA over “Bewoners aan het roer”.

Zaterdag
De wijkwerkochtend staat in het kader van opruimwerkzaamheden in het Vogel- en Windbos. 31 deelnemers hebben pret in een ietwat frisse zaterdagochtend. Lees hier.

Zondag
Er is vannacht weer sneeuw gevallen. Hup, achter de computer voor het verslag van gisteren en het jaarverslag. Armand, Ton en ik willen het jaarverslag woensdag a.s. beschikbaar stellen aan de bezoekers aan de Hoekwierde. Er komt een bus vol met ambtenaren en bestuurders uit Oss naar de Hoekwierde om met eigen ogen te zien en met eigen oren te horen wat wij hier tot stand hebben gebracht. Onze wethouder Ed Anker verwelkomt zijn collega uit Oss en wij zullen in de middag inzichten en ervaringen en tips uitwisselen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén