www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH journaal, week 7

Maandag
Ondanks de sneeuw is Thijs bijna een dag bezig met het rooien en schonen van een stuk van het volkstuincomplex. Op dit stuk gaan schooltuintjes aangelegd worden. (lees hier)

‘s Middags rooien Jordi en Gino een aantal bomen. Een lang gekoesterde wens van Chris, Anton, Ate, Annemarie, Hein en Tonnie wordt vervuld. En de wijk en het bos wordt er mooier van.

Dinsdag
Gino en Jordi gaan verder en zagen een els bij de brug plat en halen een grote populier in het Windbos om.

Om half 9 dachten een aantal mensen dat de bevingen uit Oost Groningen verder het land in trekken. Of dat er een meteoriet insloeg. Met een enorme dreun ligt de populier nu op de open plek van het kleibos te wachten op verwerking door de zaagploeg. De hoogwerker gaat nu naast het Vogelbos staan en ook daar worden grote abelen gestript en uitgekleed.

Woensdag
8 mannen van de zaagploeg storten zich op de gevelde abelen bij 6-10.

Het is een enorme klus alle takken te rillen en de nog bruikbare stukken uit het bos te tillen. Wij ruimen de takken bij de brug op en bij Ate voor de deur. De grote populier en de gevelde boom bij Anton wacht op de volgende zaagdag.lees hier In de Leemwierde is er de feestelijke opening van een hondenspeelplaats, een gereedschapscontainer en de ruiltuin. lees hier
Donderdag
De laren soap deel 5 lees hier

Vrijdag
De vogelaars zijn in alle staten. Er zit een waterral in de kwelsloot!

Zaterdag
Fred en Arjen ruimen de boel op bij Anton en Ton zaagt het pad vrij bij de gevelde populier.

Zondag
In de volkstuin zaag ik wat struiken langs het hek weg. Ton ruimt de betonbescherming bij het kunstwerk op. Ton en ik knutselen aan het jaarverslag. Dat ding willen wij volgende week klaar hebben. Marion heeft met Bart gesproken. Bart wil graag een bijdrage leveren aan de totstandkoming van de informatiedragers langs de wandelroutes door het bos en de wijk.

Vorige week 15 cm sneeuw. Vandaag genieten van een lentegevoel. De temperatuur schijnt weer omlaag te gaan. Jammer. Het zou zo maar kunnen dat het vriest tijdens de komende wijkwerkochtend as zaterdag. Wie doet er mee en wie helpt met de catering?

  1. Camelia

    Paul , ik wil graag helpen met de koffie of thee, maar niet met de soep.
    Hoe gaat het 27 febr. Moet ik nog helpen voor de koffie of niet?
    Graag een antwoord.

    Camelia

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén