www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH weekjournaal, week 46

Maandag
M.b.t. de financiering van de Hoekwierde wensen heb ik overleg met Yvonne en Ouwe van de gemeente. Wij zullen prioriteiten moeten stellen. Niet alle wensen kunnen gerealiseerd worden. Ook in de Hoekwierde dient bezuinigd te worden. Verder ben ik druk met de nieuwe nieuwsbrief en het bestemmingsplan.

Dinsdag
Lap maakt een zwerfvuilrondje en Armand doet een organoleptische ontdekking. De depodog wordt gebruikt. Armand vindt het heerlijk de inhoud van de zakjes te determineren en op te ruimen. Armand concludeert dat meerdere hondenbezitters gebruik maken van de depodog. Hulde aan de hondenbezitters. Wie weet komt er een Hoekwierde hondenpoep vergistings installatie.

Ton heeft overleg met de gemeente hoe wij als Hoekwierde op de zelfbeheer site worden opgenomen.

Woensdag
Het versneld verduurzamen van het Windbos is vandaag een opgave voor Hans, Jos, Armand (de zagers) en Arjen, Chris, Thom, Willem en ik (de slepers en opruimers).
Nabij de container stonden drie abelen de verduurzaming in de weg. Er is nu na de kap van deze drie meer licht en ruimte voor de bomen die bij een volwassen bos horen zoals de eik, iep en de esdoorn. Wij gaan deze winter ook nog beuk aanplanten, naast een aantal besdragende struiken. In het voorjaar gaat de bosrand ingezaaid worden met een bloemrijk zadenmengsel. Over 5 jaar herken je de bosrand  niet meer terug. Mooier en een veel grotere soortenrijkdom van plant en dier.

Tijdens de koffie bij Chris nam ik een elektrische lading waar bij Lap en Willem. Twee elektra boys “in ruste”. Wat blijkt, die twee knijpen er in de middag even tussen uit en gaan samen aan “iets“ doen in de container. En wat laten zij aan het eind van de dag zien?. Licht in de duisternis! Willem had nog een omvormer en twee zware accu’s in de schuur staan en samen met Lap koppelen zij dat spul op de bestaande installatie. Geweldige actie; resultaat van samenwerking door vakmensen en het in bezit hebben van de juiste spullen. Pracht samenwerking tussen Kimwierde en Hoekwierde!

Donderdag
Decia legt de laatste hand aan de nieuwe nieuwsbrief.

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt op tafel bij de Doegroep. Er worden afspraken gemaakt voor onze eigen inloopavond donderdag aanstaande.

Vrijdag
Decia en Ron laten de persen draaien. 350 nieuwsbrieven gaan verspreid worden bij de adressen die niet op de maillist staan. Decia verstuurt de nieuwsbrief naar de maillist.

Ton verdiept zich in de fundering van het kunstwerk van Anne Marije en hakt een knoop door en bestelt de wapening voor de fundering en controleert de ondergrond.

Ook bestelt Ton een zoutbak voor bij de houten brug. Jos ontdekt dat onverlaten de verdwenen borden in de gracht gemikt hebben.

Een vertegenwoordiger van de deelraad uit Zuidoost is zeer geïnteresseerd in het EZH experiment en vraagt of de leden van de deelraad een excursie kunnen maken naar de Hoekwierde.

Zaterdag
Elly, Ron en Lap verspreiden de nieuwsbrieven.

 

Week 47

  • Dinsdag is er een Wierdenoverleg.
  • Donderdag is er de info-/inloopavond over het voorontwerp bestemmingsplan. Die flat mag er niet komen; het groen moet blijven! Schrijf allen een inspraakreactie.
  • Vrijdag opent Casla de tentoonstelling; Bewoners aan het roer. De Hoekwierde heeft een bijzonder plekje gekregen.
  • Zaterdag 24 november is er de laatste wijkwerkochtend van 2012. Gelijk als vorig jaar een afsluitende actie; ‘Schoon de winter in’. De hagen nog een laatste keer bijpunten, kantjes steken, bladeren opruimen, zwerfvuil weg etc. Er is Windboswerk onder leiding van André en met Ton en Anne Marije kun je werken aan het kunstwerk. Wil je meedoen en/of wil je meehelpen met de catering; geef je bij mij op.

Groet,
Paul Weber

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén