www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH journaal; week 44.

Maandag
Lap doet hanging basket onderzoek en vraagt een offerte aan. Lap denkt aan 20 baskets verdeeld in de wijk. Wij verzorgen zelf het water geven en het inplanten van de bakken.

Dinsdag
Ton en ik nemen deel aan het Wierdenoverleg. M.b.t. de stand van zaken van de planprocessen geeft Linda Baan aan dat zij verwacht dat in december de Laren op de agenda komt van de politieke markt. Na een raadsbesluit kunnen direct belanghebbenden, als laatste stap in de procedure, nog een beroep instellen bij de Raad van State.
Over het bestemmingsplan de Wierden geeft Linda aan dat het bestemmingsplan ingezien kan worden bij de inloopavonden en dat het prettig is als er bestuurders zijn. De ambtenaren kunnen alleen toelichten en informeren. Met raadsleden kan gediscussieerd worden over de inhoud van het plan. In ons geval over de flat die er niet mag komen.

Woensdag
Leden van de doegroep maken een overzicht van de historie van de plek waar niet gebouwd mag worden. Die historie staat op de site. Ook komt er een infoavond bij de woongroep op 22 november. Je kunt daar, indien gewenst, hulp krijgen bij het opstellen van je inspraakreactie. Een concept inspraakreactie is opgesteld en is verkrijgbaar bij leden van de Doegroep.

De organisatoren van de succesvolle Halloween tocht lenen onze bladblazer om de route schoon te blazen van blad.

Donderdag
De doegroep stuurt een uitnodiging naar de raadsleden om te komen bij de informatieavonden van 5 en 7 november in het Wierdendok. Ook die uitnodiging tref je elders op de site.

Vrijdag
Lap loopt met Petra van landschapsbeheer een rondje door het Vogelbos en samen maken zij een werkplannetje voor de Vogelbossers.

Zaterdag
Elly van de Kimwierde nodigt al haar buurtjes woensdag a.s. uit met de vraag welke wensen zij hebben voor hun woonomgeving en of zij willen aanhaken bij de EZH.

Yvonne, Henk, Trees en Kees planten in de regen enkele honderden bollen in drie vakken op het grote veld. Als het zonnetje weer schijnt gaat Lap gaten boren in de boomgaard in de hoop de waterhuishouding te verbeteren. Er blijft namelijk na een bui nog veel water staan.

Ik haal de 4 ligusters op die vorige week uitgespit zijn en geef ze een mooi plekje in het Windbos.

In het Windbos zorgen Paula en Ine voor een heldendaad. Zij omsingelen een tiental jongens met een gemiddelde leeftijd van 10 jaar en houden hen staande. De jongens zijn al weken bezig met fikkie stoken in het bos, rookbommetjes leggen en ander treiterwerk. Na een openhartig en indringend gesprek lijkt er begrip voor onze inspanningen voor het Windbos en worden de jongens uitgenodigd mee te doen bij een volgende wijkwerkochtend.

Groet,

Paul Weber

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén