www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Natuur, Windbos, Zelfbeheer

Bosrand nieuws

De bosrand zag er de voorbije jaren niet uit. Tientallen meters eenzijdige opslag van iepen. Iepenveren genaamd.
Achter de machine van Thijs zie je hoe de bosrand er dit jaar bij heeft gelegen, iepenveren, iepenveren en iepenveren.

Een van de ideeën ter verfraaiing van de wijk is om de bosrand meer kleur en verscheidenheid te geven. Afgelopen winter hebben tientallen windbossers iepenveren geknipt. Dit met als doel om een goede ondergrond voor een kruidvegetatie te krijgen. In het voorjaar is verwachtingsvol een bosrand zaadmengsel gezaaid. Wat een teleurstelling; niets van gezien. Nader onderzoek leerde dat de wortels van de iepen zo dicht naast elkaar staan waardoor geen enkel ander plantje een kans krijgt.

Dat vraagt om een rigoureuze aanpak. Vandaag , maandag 8 oktober , is Thijs met zijn machine, gewapend met een tandenbak een ochtend in de weer geweest. tanden in de grond, planten uitschudden en hup op de ril.

 

Gemiddeld heeft hij ongeveer 3 meter bosrand vrijgemaakt van iepenwortels. Ook de weerbarstige exemplaren kreeg hij onder de knie. Morgenochtend gaat Thijs aan de gang met het stuk tussen het rondje en het bankje.Ziehier het resultaat na afloop.Volgens Lap signaleert hier de wildcamera snachts wilde zwijnen.

Ton, Lap en ik zijn tevreden.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén