www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen

Invulling van de resthoekjes

Op verzoek van Karin, Sandra , Anneke en Ton vroeg ik laatst Sebastiaan wat er geplant gaat worden in de resthoekjes voor hun huizen. “Gras”, was het antwoord van Sebastiaan. Deze teleurstellende reactie was aanleiding voor ons initiatief om dan maar zelf iets leuks te gaan planten.


Na wikken en wegen is de keus gevallen op de Ganzerik.
“Karin”, vraag ik, ”waarom de Ganzerik?”. “Nou, dat is heel simpel,” antwoord Karin, “vroeger hadden wij op de camping prachtige haagjes van Ganzerik. Die bloeiden lang en ik vond ze prachtig. Als ze nu voor ons huis komen dan heb ik gelijk een vakantiegevoel.”
Dat is dus een pracht van een motivatie en Ton haalt in de Betuwe ongeveer 200 planten op. Op donderdag en vrijdag worden de plantvakken schoongemaakt van wortels, gras en vervelende wortelonkruiden. Op de Steiger wordt een kar met compost gehaald en verwerkt in het plantvak. Alles is klaar om te planten.
Op zaterdag 16 april zijn er twee plantploegen. Bert en Ton gaan bij Ton voor de deur aan de gang. Zij gaan voor rood aan de rand en een witte kern. Sandra, Karin en ik zijn het gezellige gele potentilla team en hebben binnen de kortste keer een geweldige taakverdeling. Ik mag het gaatje spitten, Karin plast het gaatje vol en Sandra knuffelt de worteltjes op de goede plek en ik gooi het gaatje weer dicht.
“Sandra, wat ben je toch stil”,vraag ik na een tijdje. “Niet storen Paul”, zegt ze . “Ik spreek elk plantje toe en wens ze ieder voor zich een lang en gelukkig leven toe”. Dat is ook de wens van de buren die allemaal een kijkje komen nemen en deze operatie ten zeerste waarderen.

Het wordt met de dag mooier in de Hoekwierde.

Groeten van Paul

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén